Prijavite se na Svjetski kongres kuhara u Abu Dabi-u

Kategorija vijesti
Worldchefs Congress & Expo je prepoznatljivo tradicionalno događanje Worldchefs-a s institucionalnim, kulturnim i gospodarskim interesom. Bienalna manifestacija organizirana je u više od 36 gradova diljem svijeta kroz svoju slavnu 93-godišnju povijest.

Worldchefs Congress & Expo privlači tisuće delegata sa svih pet kontinenata da se umreže i prošire svoje profesionalne veze. 4-dnevni događaj sastoji se od opsežnog obrazovnog programa, prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge, trgovačke izložbe i brojnih industrijskih događaja i aktivnosti, kao što su sastanci predsjednika država i kontinentalnih direktora.

Worldchefs Congress & Expo 2022. održava se u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, od 30. svibnja do 2. lipnja 2022. Povijesnom prigodom, Kongres 2022. predstavlja prvi veliki međunarodni skup ugostiteljskog sektora od globalne pandemije. Tema "Ustanimo zajedno" poruka je nade i jedinstva.

Više o organizaciji "Worldchefs":
Svjetsko udruženje kuharskih organizacija, ukratko Worldchefs, institucija  je osnovana 1928. na Sorboni u Parizu. Na tom inauguracijskom Kongresu bilo je 65 delegata iz 17 zemalja koji su predstavljali 36 kulinarskih udruga, a časni Auguste Escoffier proglašen je prvim počasnim predsjednikom Worldchefs-a.
Globalni glas kulinarskih profesionalaca, danas međunarodno članstvo Worldchefsa predstavlja preko 100 nacionalnih Udruženja kuhara i milijune kuhara diljem svijeta. Hrvatski kuharski savez ponosan je član ove organizacije još od 2005. godine.
 

Zašto sudjelovati u kongresu:

Vodstvo u industriji:
Jezgra Worldchefs Congress & Expoa su donositelji odluka i lideri iz međunarodnog članstva. Dužnosnici Worldchefsa okupljaju se s predsjednicima i menadžerskim timovima iz više od 100 profesionalnih udruga kako bi se pozabavili najvećim izazovima i prilikama s kojima se suočava naša zajednica te oblikovali budućnost kulinarstva.

Kulinarski profesionalci i mladi kuhari:
Vodeći kuhari svih razina, od izvršnih do mladih kuhara, dolaze kako bi stekli uvid od stručnjaka, sudjelovali u impresivnim radionicama kako bi potaknuli nove ideje za svoje poslovanje ili karijeru te se povezivali s najvećim kulinarskim tijelom u svijetu.

Predavači u ugostiteljstvu i studenti kulinarstva:
Poznate kulinarske škole i pružatelji obuke pohađaju kongres kako bi privukli i povezali se s novim kulinarskim talentima, razmijenili najbolje prakse, razmjenjivali ideje i razvili konsenzus za jačanje globalnih standarda obrazovanja i učenja.

Tvrtke i organizacije
Voditelji mišljenja o gastronomiji, kulinarski instituti i nevladine organizacije sudjeluju rame uz rame s međunarodnim vlasnicima restorana, F&B rukovoditeljima, proizvođačima hrane, kulinarske opreme i potrepština, proizvođačima i još mnogo toga. Kako Worldchefs Congress & Expo zaokuplja interes međunarodne kulinarske zajednice, pruža neusporedivu priliku za izlog i promoviranje robnih marki, proizvoda i ideja.

Program:

Govornici:
Pažljivo odabrani iz cijelog svijeta, govornici Worldchefsa pioniri su industrije i inovatori, nudeći vrhunske uvide koji su neophodni za rad u današnjoj kulinarskoj industriji.

Forum mladih kuhara "Billy Gallagher"
Pokojni dr. Billy Gallagher, počasni predsjednik i počasni doživotni član Worldchefs-a, zamislio je prostor od kuhara mlađih od 25 godina koji uključuje učenje i druženje. Svaki kongres sadrži program osmišljen za razvoj budućih lidera koji potiče razgovore između mlađih i starijih kuhara iz cijelog svijeta. Forum mladih kuhara "Billy Gallagher" 2022., sponzoriran je od strane Nestlé Professionala, pruža platformu mladim kuharima za umrežavanje s kolegama iz industrije i mentorima, otvaranje novih profesionalnih prilika i učenje vrijednih vještina za izgradnju svoje karijere.

Forum edukatora:
Worldchefs globalna mreža uključuje 80 kulinarskih škola u 50 zemalja. Dobit ćete uvid u suradnju s edukatorima iz cijelog svijeta kulinarstva. Edukacijski forum inspirativan je program osmišljen da rasplamsa vaše strasti za hranom i pićem i rasvijetli vaše interese u struci.

Global Chefs Challenge natjecanje:
Global Chefs Challenge je mjesto gdje se sastaju najbolji svjetski kuhari koji se natječu u tri kategorije: Global Chefs, Global Pastry Chefs i Global Young Chefs. 70 nacija natječe se za osvajanje titule najboljih kuhara svijeta. Natjecanje se održava svake dvije godine tijekom Worldchefs Congress & Expo.

Expo:
Kongres će se održati uz ExpoCulinaire, etablirani sajam koji privlači 10.000 posjetitelja HoReCa iz regije i najveći je posvećen događaj na dinamičnom i brzorastućem tržištu Bliskog istoka.

Destinacija:

Abu Dhabi je glavni grad i drugi po broju stanovnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Grad Abu Dhabi nalazi se na otoku u Perzijskom zaljevu, uz središnju zapadnu obalu. Abu Dhabi je idealno turističko i poslovno odredište. Sa živopisnom i raznolikom zajednicom, vole ga 1,6 milijuna stanovnika zbog vlastitog spoja modernosti i tradicije, spajanja napretka visoke tehnologije s bezvremenskom beduinskom tradicijom. Abu Dhabi ima za svakoga ponešto, od šik i luksuzne kupovine do prekrasnih pješčanih plaža, prekrasnih rezervata prirode, tematskih parkova i svjetski poznatih kulturnih institucija kao što je Louvre Abu Dhabi. Nacionalni izložbeni centar Abu Dhabija nagrađivano je mjesto koje nudi izvanredne sadržaje. Više hotela na licu mjesta čini dolazak i odlazak s događaja iznimno praktičnim, omogućujući sudionicima da maksimalno iskoriste svoje vrijeme za ono što je važno.

Registracija:

Izbor paketa pruža prilagođena iskustva:


Paket delegata: sveobuhvatno uranjanje na Worldchefs Congress & Expo. Slušajte od vodećih stručnjaka, saznajte o najnovijim trendovima u HoReCa inovacijama, gledajte kako se najbolji svjetski kulinarski timovi natječu u finalu Global Chefs Challenge-a i povežite se s profesionalcima iz industrije iz cijelog svijeta na Worldchefs networking i gastro događajima.

Paket Young Chef: Potpuni pristup Worldchefs Congress & Expo, s dodatnim pristupom Billy Gallagher Young Chefs Forumu. Registrirani moraju biti mlađi od 25 godina 2022.

Paket umirovljenog kuhara: snižena kotizacija za starije osobe. Umirovljeni kuhari moraju imati 65 ili više godina.

Prateći paket za goste: nudi vašem partneru priliku da sudjeluje u zabavi! Povedite svog partnera sa sobom na sva 3 večernja prijema. Dok širite svoje kulinarske i profesionalne horizonte, oni su dobrodošli pridružiti se prilagođenim turističkim programima s drugim obiteljima i prijateljima u pratnji.
 

Registrirajte se možete na www.worldchefscongress.org.
Ukoliko se odlučite za registraciju, molimo da o tome obavijestite i Ured HKS-a na hks@kuhar.hr kako bi lakše mogli koordinirati zajedničke aktivnosti u sklopu kongresa.

U nastavku možete preuzeti i "fact sheet" vezan na Kongres, na engleskom jeziku.

 

Kongres_banner


 

Podijeli