The Westin Zagreb najbolji na posljednjem kolu Hrvatskog kuharskog kupa

Posljednje natjecanje četrnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa održano je 25. i 26. listopada u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Natjecanje pod nazivom „Bilogorsko kolo“ po treći puta organizirali su članovi Udruge kuhara i slastičar Bilogore u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar.

U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su pri dolasku obišli centar Bjelovara te posjetili Gradski muzej Bjelovar da bi kasnije krenuli s pripremom svečane večere. Sudionici su u ovom kolu imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom od svinjske pisanice, šljiva i tikvice, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od  čokolade, Pâte à Choux tijesta i lješnjaka i to sve za 14 osoba. Za sljubljivanje hrane i vina pobrinula se Vinarija Šipek. Uoči natjecanja, za sve okupljene održana je i kulinarska radionica na temu Pâte à Choux tijesta.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz hotela The Westin Zagreb. Do najviše stepenice stigli sa osvojenim drugim mjestima u svakoj kategoriji. Na drugo mjesto plasirali su se Marin Sambolek i Dario Rodeš iz Hotela Turist, Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotel Varaždin. Sve natjecateljske radove vrednovao je tročlani ocjenjivački sud, Branko Čukelj, Vladimir Balent i Marija Kuzminski.

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. Da se to pokazalo točnim, dokazali su učenici  Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar koji su sudjelovali na natjecanju. Posebno su oduševile mlade domaće kulinarske nade, učenici Stjepan Fijačko i Ivana Kuzma koji su radili samo glavno jelo te u toj kategoriji oduševili žiri i osvojili prvo mjesto.

Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa. Nakon natjecanja održanim u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregrade te sad u Bjelovaru, preostalo je proglasiti ukupne pobjednike čitavog natjecanja i osvajače Velike kristalne kuhače. Završna svečanost će se održati u Koprivnici, početkom prosinca.

Više fotografija s natjecanja, možete pronaći u albumu na našoj facebook stranici klikom na ovaj link.
 

"Bilogorsko kolo 2019.“, rezultati natjecanja:

Kategorija A - Hladna plata

 

Plasman

Natjecatelj

Objekt

Bodovi

1

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero

69,67

2

Tomislav Greganić

The Westin Zagreb

69,33

3

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel Varaždin

65,33

4

Marin Sambolek

Hotel Turist Varaždin

64,67

5

Igor Grgić

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

62,67

6

Leo Pejić

Chef.hr

58,00

7

Tereza Vicić

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

54,33

 

 

 

 

Kategorija B - Toplo jelo

 

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Stjepan Fijačko

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

75,00

2

Tomislav Greganić

The Westin Zagreb

74,67

3

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel Varaždin

73,33

4

Leo Pejić

Chef.hr

72,67

5

Marin Sambolek

Hotel Turist Varaždin

72,00

6

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero

63,67

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija C - Desert

 

Plasman

Natjecatelj

Objekt

Bodovi

1

Marin Sambolek

Hotel Turist Varaždin

72,00

2

Tomislav Greganić

The Westin Zagreb

66,33

3

Vedran Blažević

Chef.hr

66,00

4

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero

65,67

5

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel Varaždin

63,67

5

Leo Pejić

Chef.hr

63,67

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Tomislav Greganić

The Westin Zagreb

210,33

2

Marin Sambolek

Hotel Turist Varaždin

208,67

3

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel Varaždin

202,33

4

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero

199,00

5

Leo Pejić

Chef.hr

194,33

6

Stjepan Fijačko

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

75,00

7

Vedran Blažević

Chef.hr

66,00

8

Igor Grgić

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

62,67

9

Tereza Vicić

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

54,33

Galerija slika

Podijeli