
Dodjela je bila u Šibeniku 8. srpnja, 2025.
Ove godine Michelin vodiči potvrđuju iznimnu kvalitetu hrvatske kuhinje, dodjeljujući nove zvjezdice, Bib Gourmand priznanja i preporuke vrhunskim restoranima.
Metro Hrvatska i Hrvatska turistička zajednica su predali priznanja:
1 Michelin zvjezdica:
Cap Aureo, Rovinj (chef Jeffrey Vella)
Krug, Split (chef Karlo Kaleb)
Bib Gourmand:
K.užina, Split (chef Toni Boban)
Konoba Pescaria, Moščenička Draga (chef Stefano Martinčić)
Michelin preporuka:
Konoba Griblja, Sukošan
Franka, Trogir
Hidden Wine Bistro, Rijeka
Maredo, Zagreb
Bistro Grad, Rijeka
Bekal, Zagreb
Restoran Vila Rova, Malinska
Hrvatska gastronomska scena može biti ponosna da imamo i 3 Green Star restorana (nagrada za održivost u gastronomiji) i to su „Korak, iz Jastrebarskog, konoba „Malo selo“ iz Buja i „Konoba Mate“ sa Korčule.
Gospođa Vera Korak iz restorana „Korak“ je također dobila i nagradu za uslugu.
Nagrada za mladog chefa godine pripala je chefici Gabrieli Filca iz restorana „Nebo by Deni Srdoč“, Rijeka.
Nagradu za sommeliera godine je dobio Dinko Lozica iz restorana „LD“ u Korčuli koji nosi Michelinovu zvjezdicu već 5 godina.
Posebno nas raduje što su svi prošlogodišnji dobitnici uspjeli zadržati svoja priznanja, što svjedoči o kontinuiranom radu na održavanju visokih standarda.
Hrvatska gastronomska scena sve je prepoznatljivija na svjetskoj razini, a svako novo Michelin priznanje potvrda je kreativnosti, predanosti i strasti naših kuhara, slastičara, sommeliera i cijelih timova. Hvala svima koji svojim trudom čine Hrvatsku pravim kulinarskim odredištem.
Čestitamo svim ovogodišnjim dobitnicima i nastavljamo zajedno pisati uspješnu priču hrvatske kuhinje.