
Kao certificirani sudac Worldchefs-a i bivši predsjednik Odbora za kulinarska natjecanja iste organizacije, Gert je svojim znanjem i iskustvom inspirirao generacije kuhara. Njegova impresivna karijera uključuje vođenje švedske kulinarske reprezentacije do pobjeda na Kulinarskoj olimpijadi 2000. i 2004. godine, mentoriranje europskih timova te treniranje finske nacionalne ekipe, koja je osvojila drugo mjesto na Kulinarskoj olimpijadi 2016. godine. Gertova savjetodavna uloga za Nobelovu zakladu i njegov akademski rad na Sveučilištu u Umeå, gdje je stekao titulu počasnog doktora, dodatno naglašavaju njegov doprinos razvoju kulinarstva.
Seminar je osmišljen za unaprjeđenje vještina vezanih uz kuharstvo, s naglaskom na pravilnu pripremu za natjecanja i praćenje modernih trendova. Polaznici su imali priliku učiti kako prepoznati ključne detalje u pripremi jela te kako procijeniti je li nešto vrhunski izvedeno. Seminar nije bio samo edukativan, već i inspirativan, pružajući polaznicima uvid u visoke standarde profesionalnog kulinarstva.
Događaj predstavlja još jedan korak naprijed u razvoju hrvatske kulinarske scene i doprinos jačanju veza s globalnom kulinarskom zajednicom.