Članovi Udruge kuhara Varaždinske županije sudjelovali na manifestaciji "Bučograd"

Kategorija vijesti
Članovi Udruge kuhara Varaždinske županije su i na ovogodišnjem "Bučogradu" pripremili vrhunske gastro delicije te održali radionice izrade dekoracija od buče.

Drugu godinu za redom, za vrijeme trajanja Špancirfesta, u atriju Varaždinske županijske palače odvija se manifestacija pod nazivom „Bučograd“. Manifestacija je pokrenuta 2018. godine s ciljem promocije varaždinskog bučinog ulja te poljoprivrednih i drugih proizvoda specifičnih za varaždinski kraj.

Od 24. - 01. kolovoza 2019., bogatu tradicijsku i kulturno umjetničku baštinu te gastronomsku ponudu Varaždinske županije predstavile su općine Jalžabet, Beretinec, Petrijanec, Vidovec i Sveti Ilija. Doprinos manifestaciji dali su i gosti iz susjedne Krapinsko-zagorske županije i Grada Čakovca te je samim time manifestacija poprimila regionalni karakter.

U programu manifestacije i ove je godine aktivno sudjelovala Udruga kuhara Varaždinske županije. Članovi Udruge, koji su ujedno i  članovi Regionalnog tima Varaždinske županije koji će se u 2020. predstaviti na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu, priredili su radionicu izrade varaždinskog klipiča kao i degustaciju savitaka s vabučinom. Uz pripremu gastro delicija, održane su i radionice izrade dekoracija i rezbarenja buče.

Galerija slika

Podijeli