Osnovana je Udruga kuhara i slastičara Koprivničko-križevačke županije (UKS-KKŽ)

Kategorija vijesti
U Koprivnici je, 30. lipnja 2019. godine, osnovana Udruga kuhara i slastičara Koprivničko-križevačke županije (UKS-KKŽ). Udruga od osnutka djeluje kao članica Hrvatskog kuharskog saveza na čelu s predsjednikom Erichom Glavicom. 

Cilj udruge je okupiti profesionalne kuhare i slastičare s područja županije, učenike i studente ugostiteljskih, prehrambenih i turističkih smjerova. ali i sve one koji gaje ljubav prema hrani i kuhinji kako bi zajedničkim radom pozitivno afirmirali struku te ostvarivali bolje socijalne i ekonomske uvijete rada u segmentu kulinarstva. Posebni fokus udruge bit će usmjeren očuvanju i afirmaciji bogatog kulturno-gastronomskog i povijesnog nasljeđa Koprivničko-križevačke županije, ali i unaprjeđenju znanja i vještina svih zainteresiranih članova Udruge kroz sudjelovanja na raznim seminarima, radionicama, festivalima i natjecanjima. 

UKS-KKŽ ovim putem poziva sve zainteresirane članove Hrvatskog kuharskog saveza s područja Koprivničko-križevačke županije, jednako kao i one koji bi aktivno htjeli sudjelovati u radu Udruge, da im se obrate e-mailom na adresu: uks.kkz@mail.com ili na telefon 048/621-729. 

Podijeli