Poštovani članovi Hrvatskog kuharskog saveza,
vrijeme je adventa i isčekivanja Božića te vam stoga prvo želim čestitati Sretan Božić i sretnu
nadolazeću 2024. godinu! Neka bude ispunjena osobnim i poslovnim trijumfima, neka bude puno
smijeha, zajedništva, suradnje i razumijevanja!
Ove godine, kao i uvijek, bili ste važan dio Hrvatskog kuharskog saveza. Protekla godina bila je puna
izazova, a na Danima hrvatskog kulinarstva proslavili smo 20. godina rada.
Održana su natjecanja Kamelija kupa i Državnog prvenstva, Bocuse d'Or natjecanje, a na kraju manifestacije izabrano je i novo vodstvo Saveza za mandat 2023.-2027. Gostovali su kolege iz inozemstva, održan je niz radionica i Masterclassova, Worldchefs seminari za sve zainteresirane, imali smo čast nazočnosti velikog broja Akademika HKS-a, a ukupno je sudjelovalo 200-tinjak kuhara i slastičara.
Ponovno smo demonstrirali da Hrvatska ima što pokazati, da imamo znatiželjne i savjesne mlade kolege koji tek ulaze u
profesionalan svijet, a imamo i marljive i kreativne profesionalce koji koračaju u skladu s novim trendovima.
Već u veljači 2024. nas čeka zahtjevna IKA , Kulinarska olimpijada u Stuttgartu gdje će brojni naši članovi odmjeriti svoje znanje i rad s najboljima iz Europe i svijeta. Tu je i predstojeći Svjetski kongres kuhara u Singapuru, a skupština je prihvatila ambiciozan Program rada pun raznih kulinarskih aktivnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Nadam se velikim uspjesima i da ćemo i dalje zajedno nastaviti graditi uspjehe kroz godinu koja je ispred nas.
Veselim se suradnji i hvala na svemu što činite za nas! Bez vas ništa ne bi bilo moguće.
Želim Vam sretan Božić i uspješnu novu godinu.
Vaši prijatelj i kolega,
Erich Glavica, predsjednik HKS-a