S parfeom od smokve i badema obložen mousse od bijele čokolade s coulisom od prošeka i jagode

Tomislav Karamarko hks
Tomislav Karamarko
Rad da natjecanja “Zlatno sunce” u Primištenu 2010.
S parfeom od smokve i badema obložen mousse od bijele čokolade s coulisom od prošeka i jagode
Priprema

Tući odvojeno bjelanjke i žumanjke pjenasto, dodati brašno, mljevene bademe, rahlo izmiješati, izliti u pleh i peći na 180 C 15-tak minuta. Odvojeno prokuhati bademe i suhe smokve , samljeti ih, dodati šlag i šećer, želatinu rastopiti u malo prošeka i ruma, lagano izmiješati i naizmjence puniti kalup dvjema smjesama i biskvitom. Ohladiti i obložiti moussem od bijele čokolade (rastopljena čok. i šlag), te preliti glazurom od crne čok. i maslaca. Jagode kuhati s prošekom , rumom i šećerom , samljeti i procijediti.

Sastojci
300 g badema
500 g suhih smokvi
400 g bijele čokolade
500 g šlaga
10 jaja
400 g šećera
2 dcl prošeka
600 g smrz. jagoda
0,5 dcl ruma
300 g crne čokolade
200 g maslaca
35 g želatine
200 g brašna