
File orade obložen patliđanom na pireu od mrkve umakom od bijelog vina
Od korjenastog povrća , ribljih kostiju i začina kuhati temeljac. Dio ribljih filea rezati na trake, prekriti smjesom od ribljeg mesa, jaja, vrhnja i obložiti listićima tikvice, poširati u ribljem temeljcu.
Patliđan narezati na tanke ploške , prepeči na roštilju, premazati ribljom smjesom, u sredinu staviti komad ribljeg filea, zarolati i zapeći.
Papriku peći na tavi , oguliti, samljeti, začiniti i njome prekriti manji file orade, lagano zapeći. Temeljac u kojem se poširala riba reducirati s bijelim vinom, legirati vrhnjem, začiniti i lagano prokuhati. Dodati pire od žute paprike.
Mrkvu i krumpir kuhati u posoljenoj vodi, propasirati , dodati đumbir, još malo začiniti i servirati uz ribu.
Mini rajčicu narezati, očistiti od koštice. Prepržiti luk na maslinovom ulju, dodati rajčice i lagano pirjati zaljevajući temeljcem.