
Mesno jelo
Šnicle lagano potući i začiniti, premazati farsom od purećeg mesa i kopriva, zarolati, roladu umotati u foliju, peći 180C oko 20 min.
Nasjeckane koprive dodati u faširano pureće meso , dodati dvije žlice krušnih mrvica , namočiti u vrhnje za kuhanje i jedno jaje, izraditi jednoličnu smjesu kojom punimo šnicle.
Ružu narežemo na medaljone, nježno zapečemo sa obadvije strane. Podlijemo vinom, dodamo korijenasto povrće , na laganoj vatri kuhamo dok meso ne omekša. Povrće usitnimo u blenderu, propasiramo i doradimo za umak.
Nabujak od cvjetače
Cvjetaču skuhamo na mlijeku, kuhanu procijedimo , usitnimo, dodamo jaje, griz, kuhani grah, kukuruz, sve sastojke promiješamo , začinimo i punimo stabiljke poriluka. Zalijemo smjesom royal ( sol, 3 jaja, mlijeko i vrhnje za kuhanje izmješamo) te pečemo u pećnici na 200C, 20 min.
Pire od batata
Krumpir skuhamo, izradimo pire uz dodatak maslaca i muškatnog oraščića, radimo žličnjake, dresiramo bućinim uljem.
Kroketi od divlje riže
Rižu skuhati, dodati joj povrće, kruh namočen u mlijeku, peršin, izvaljati valjuške, i pohati na bečki s bademima