Glavno jelo

Rozalija Neralić hks
Rozalija Neralić
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja”
Mesno jelo
Priprema

Šnicle lagano potući i začiniti, premazati farsom od purećeg mesa i kopriva, zarolati, roladu umotati u foliju, peći 180C oko 20 min.
Nasjeckane koprive dodati u faširano pureće meso , dodati dvije žlice krušnih mrvica , namočiti u vrhnje za kuhanje i jedno jaje, izraditi jednoličnu smjesu kojom punimo šnicle.
Ružu narežemo na medaljone, nježno zapečemo sa obadvije strane. Podlijemo vinom, dodamo korijenasto povrće , na laganoj vatri kuhamo dok meso ne omekša. Povrće usitnimo u blenderu, propasiramo i doradimo za umak.

Sastojci
1,40 kg ruže svinjetine
80 dkg šnicla
50 dkg purećeg faširanog mesa
30 dkg sjeckanih blanširanih kopriva
1 jaje
vrhnja za kuhanje
3 žlice mrvica
30 dkg korijenastog povrća
3 dcl bijelog vina
sol
papar
Nabujak od cvjetače
Priprema

Cvjetaču skuhamo na mlijeku, kuhanu procijedimo , usitnimo, dodamo jaje, griz, kuhani grah, kukuruz, sve sastojke promiješamo , začinimo i punimo stabiljke poriluka. Zalijemo smjesom royal ( sol, 3 jaja, mlijeko i vrhnje za kuhanje izmješamo) te pečemo u pećnici na 200C, 20 min.

Sastojci
50 dkg cvijetače
3 dcl mlijeka
8 dkg kukuruza
7 dkg crvenog graha
2 žlice griza
1 jaje
stabiljke poriluka
Pire od batata
Priprema

Krumpir skuhamo, izradimo pire uz dodatak maslaca i muškatnog oraščića, radimo žličnjake, dresiramo bućinim uljem.

Sastojci
30 dkg batata
5 dkg maslaca
0,02 bućinog ulja
Kroketi od divlje riže
Priprema

Rižu skuhati, dodati joj povrće, kruh namočen u mlijeku, peršin, izvaljati valjuške, i pohati na bečki s bademima

Sastojci
6 dkg sitno kosanog luka i mrkve
2 jaja
0,3 dkg kosanog peršina
10 dkg posušenog kruha
0,05 dcl kipućeg mlijeka
0,50 divlje riže