
Paolo Šverko
Rad sa natjecanja “Zlatno sunce” u Primoštenu 2010.
Jadranska orada na dva načina sa vrtlarskim povrćem i palentom sa salsom od svježih rajčica
Priprema
File orade začinimo, popržimo na tavi, te dogotovimo prije serviranja u pećnici. Drugi file sameljemo, zatim začinimo te miksamo sa ostalim začinima. Smjesa mora biti kompaktna kad sjedinimo sve začine. Paštetu kuhamo u toploj kupki, a zatim serviramo vrtlarskim povrćem. File orade lagano zalijemo trščanskim umakom. Sufle serviramo na salsi od svježih rajčica.
Sastojci
10 dkg file orade
2 dkg češnjaka
4 dkg luka
sol , papar
10 dkg file orade
2 dkg češnjaka
4 dkg luka
sol , papar
4 dkg maslaca
½ jaja – bjelanjak
0,10 dcl vrhnja za kuhanje
10 dkg špinata