
Radionice će se održavati od svakog dana, od 4. do 7. travnja u popodnevnim terminima od 17:00 do 20:00 sati, a posjetitelji će imati priliku uživo učiti od renomiranih hrvatskih i međunarodnih kuhara i slastičara. Kako bi znali što sve u narednim danima možete vidjeti i naučiti u sklopu edukativnog programa manifestacije, donosimo vam kratki pregled radionica po danima.
Ponedjeljak je dan posvećen slatkim okusima i tradicionalnoj kuhinji. Posjetitelji će na radionici aktualne državne prvakinje u slastičarstvu Sandre Jadek moći naučiti kako napraviti savršenu mirror glazuru, a njen kolega po struci i dobitnik zlatne medalje u kategoriji slastičarstva i artistike, Josip Bošnjak, demonstrirat će tehnike vučenja i puhanja šećera. Uz to nam se pridružuju i Lepoglavčanke koje će pripremati tradicionalni slani specijalitet mlinčani kolač, koji se sastoji od svega pet namirnica - brašna, soli, mlijeka, masti i vode. Prvog dana manifestacije jednostavno ne smijete propustiti kušati torte sa slastičarskog prvenstva Hrvatske koje će se od 17:30 nuditi po simboličnih 20,00 kuna u restoranu Diana hotela Minerva. Za tu cijenu dobit ćete i kavu gratis.
U utorak nam se u ulozi predavača pridružuje chef Dragan Visković, čija kolekcija broji niz zlatnih medalja i priznanja osvojenih na raznim kulinarskim natjecanjima, a svoje znanje prenosi i na Opatijskom fakultetu i kolegama u restoranu u Dramlju. On će posjetiteljima prezentirati kako napraviti savršenu domaću tjesteninu, a ponovno nam dolaze Sandra Jadek, s radionicom o francuskim prhkim tijestima, i Josip Bošnjak koji će ovog puta pokazati da su slastičari pravi umjetnici u sklopu radionice o oslikavanju torti paint brush tehnikom.
Srijeda je rezervirana za međunarodne okuse i Masterclass radionice, pa će nas tako vrhunska grčka chefica Magdalini Tsitsinoudi povesti na putovanje okusima Grčke, a družit ćemo se i s Almom Rekič, renomiranom slovenskom kuharicom i slastičarkom, u Masterclass radionici “Okusi Slovenije”. Uz to će nam naš cijenjeni dugogodišnji sponzor Podravka prirediti degustacijsku radionicu koristeći svoje proizvode. Generalni zastupnik za Big Green Egg Hrvatska i lider na Hrvatskom tržištu za eko ugljen, bez dima i s 82% manje sitnih čestica prašine, SomMar Adria d.o.o., predstaviti će degustacijski meni s vodećeg svjetskog grilla.
U četvrtak nastavljamo putovanje međunarodnim kuhinjama, a Masterclass “Okusi Italije” donosi nam vrhunski chef i dobitnik zlatne medalje na Kulinarskoj olimpijadi IKA u Stuttgartu 2020. godine, Gianluca Tomasi, ujedno i generalni manager Talijanske kulinarske reprezentaije. Uz njegovu radionicu o mediteranskoj talijanskoj kuhinji, posjetitelji će moći prisustvovati Okruglom stolu sa svjetski priznatom cheficom Ljubicom Komlenić koja također godinama boravi, kuha, sudi i orgnizira Michelin evente u Italiji. Poručuje nam da se naoružamo pitanjima, posebice vezano na Michelin standarde. Ni okusi Hrvatske neće ostati zapostavljeni jer nam u posjet dolaze i predstavnici iz općine Trnovec kako bi pripremili svoju poznatu i voljenu trnovečku makovnjaču, a Podravka nam ponovno priređuje degustacijsku radionicu.
Sve radionice i egustacije su besplatne, a zainteresirani mogu sudjelovati uz poštivanje aktualnih epidemioloških mjera. Nadamo se da će ove zanimljive teme probuditi vaš interes te da ćemo zajedno učiti nove kulinarske vještine i tehnike uz vodstvo renomiranih profesionalaca.
Niže možete preuzeti i program s točnim satnicama.