Članovi udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije sudjelovali na gastro dvoboju manifestacije HeadOnEast

Kategorija vijesti
Članovi Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije sudjelovali su na gastro dvoboju „Stari protiv novih recepata“ na manifestaciji HeadOnEast koja se odvijala u sklopu Dana hrvatskog turizma.

Manifestacija HeadOnEast, koja se odvijala u sklopu Dana hrvatskog turizma, okupila je tisuće posjetitelja koji su imali priliku uživati u bogatoj turističkoj i gastronomskoj ponudi istočne Hrvatske. Tako je 04. listopada održan gastro dvoboj pod nazivom „Stari protiv novih recepata“ u kojemu su kuhače ukrstila dva tima -  predstavnici kotlićara grada Belišća te članovi udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije. Dok su predstavnici kotlićara na dvoboju pripremali jela na tradicionalan način, Udruga kuhara i slastičara Osječno-baranjske županije, na čelu s predsjednikom Udruge Ivanom Đukićem i podpredsjednikom, profesorom kuharstva Andrejom Kristekom, se predstavila s modernim pristupom. Zadatak je bio u sat vremena pripremiti jednostavan menu od tri slijeda.

Članovi tima Udruge kuhara i slastičara Osječko baranjske županije za predjelo su pripremili juhu od buče i đumbira iz sifona s ljuskicama krumpira te pestom od bučinih sjemenki i pjenicom od mlijeka, dok su za glavno jelo pripremili slavonski mozaik, spoj crne svinje i piletine prošarane prahom začinskog bilja pripremljeno sous vide kremom od celera i oraha, ratatuiem od tikvica te mesnim jusom. Za desert su poslužili slavonske fagotine (taškice) s pekmezom od šljiva, crumblom od panka i oreo praha te aromatiziranim kiselim vrhnjem. Članovi ocjenjivačkog tima, dr. sc. Darja Sokolić dipl. Ing. preh. teh, mr. sc. Lidija Maurović i nastavnik kuharstva Ivan Gašpić, u konačnici su članovima tima moderne kuhinje dodijelili veći broj bodova čime je isti zasluženo odnio pobjedu.

Galerija slika

Podijeli