Ostale vijesti

Održana promocija prve hrvatske kuharice posvećene Varaždinskom zelju

Riječ je o prvoj takvoj kuharici isključivo posvećenoj Varaždinskom zelju u kojoj stručna učiteljica kuharstva Gospodarske škole u Varaždinu, Mirjana Habek i čuvarica sjemena čuvane sorte varaždinski zelja, Marija Cafuk, donose pedesetak recepata u kojima je zelje jedan od temeljnih sastojaka. Uz to, knjiga daje mnoštvo podataka o Varaždinskom zelju, o njegovoj proizvodnji, kiseljenju te njegovim nutricionističkim i ljekovitim svojstvima. Zelje je hrana i lijek, simbol varaždinskog kraja i njegova duga tradicija!

Podravka otvorila najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja

Zlata Bartl bila je znanstvenica koja je predvodila tim stručnjaka iz čijih su laboratorija prvo osmišljene dehidrirane Podravka juhe, a potom i Vegeta, Podravkin najpoznatiji proizvod i brand. Tijekom dugogodišnje karijere voditeljice Istraživanja i razvoja, vizionarka Zlata Bartl postavila je inovativnost, vrhunsku kvalitetu, izvrsnost i odgovornost prema potrošačima kao imperativ u poslovanju, čime se Podravka i dalje vodi.  

Predstavljena ''Tradicijska kuharica'' sa starim receptima od buče

Prema riječima Damira Crlenog, ovo je samo nastavak projekta vezan uz promociju varaždinskog bučinog ulja. - Cilj je bio da provjerimo kada se po prvi puta počelo pojavljivati ime ''buča'' u pisanim tiskovinama i kada se počala primjenjivati u kuhinji - rekao je Crleni i dodao kako su sva jela pripremljena prema modernoj kuhinji i predstavljena u ovoj kuharici.

Članovi Udruge kuhara Splitsko Dalmatinke županije sudjelovali na humanitarnoj večeri 'Trio fantasticus za dicu'

Večera od 5 sljedova popraćenih vrhunskim vinima održana je u restoranu Studentskog centra Kampu u Splitu, a sav prikupljeni novac doniran je udruzi Anđeli.

Članovi Udruge kuhara Splitsko Dalmatinke županije aktivno su se uključili u pripremu humanitarne večere te na taj način ostvarili svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Erich Glavica sudjelovao kao član ocjenjivačkog suda na 7. "Busan International Festival" u Južnoj Koreji

Manifestaciju je organizirala Udruga profesionalnih artisan radnika Koreje u suradnji s Kineskom udrugom ugostiteljske kulturne razmjene. Natjecatelji su stigli iz 11. uglavnom azijskih zemalja, dok je ocjenjivački sud bio sastavljen od Worldchefs sudaca koji su pristigli sa svih strana svijeta, a među kojima se našao i Erich Glavica. Natjecanje se odvijalo u kategorijama kuharskih hladnih postava, slastičarstva, pekarstva, i posluživanja. Pobjeda je zasluženo pripala korejskim natjecateljima koji će se 2020. godine predstaviti na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu.

Međunarodni kongres tjesteničarstva „Conpasta 2019″

Program ovogodišnje Canpasta-e sadrži predavanja, radionice i degustacije te natjecanje učenika srednjih prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske čija će jela ocjenjivati Miroslav Dolovčak, predsjednik Sekcije ocjenjivača HKS-a, Dražen Đurišević, voditelj Odjela promocije kulinarstva Podravke d.d. Koprivnica te Ivan Borovac predsjednik Udruge kuhara Karlovačke županije. 

Članovi HKS-a sudjelovali na humanitarnoj manifestaciji „Kuhajmo s ljubavlju“

Prikupljeni dobrovoljni prilozi od manifestacije donirani su Misionarkama ljubavi sestrama Sv. Majke Terezije za pomoć siromašnima, bolesnima, napuštenima i siročadi.

Na humanitarnu akciju odazvali su se i članovi Hrvatskog kuharskog saveza kojima je po završetku iste uručena zahvalnica.

Članovi udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije sudjelovali na gastro dvoboju manifestacije HeadOnEast

Manifestacija HeadOnEast, koja se odvijala u sklopu Dana hrvatskog turizma, okupila je tisuće posjetitelja koji su imali priliku uživati u bogatoj turističkoj i gastronomskoj ponudi istočne Hrvatske. Tako je 04. listopada održan gastro dvoboj pod nazivom „Stari protiv novih recepata“ u kojemu su kuhače ukrstila dva tima -  predstavnici kotlićara grada Belišća te članovi udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije.