Natjecanja

IKA – Kulinarska Olimpijada - Četiri dana kulinarskog spektakla u Stuttgartu

"Četiri dana, više od 1.200 sudionika iz 55 zemalja i preko 7.000 jelovnika: IKA/Kulinarska olimpijada je kulinarsko natjecanje superlativa i 26. izdanje ovog događaja s dugom tradicijom postiglo je veliki uspjeh," poručili su organizatori. "Atmosfera je bila zadivljujuća i posebna od početka do kraja. Dobili smo izvrsne povratne informacije od kuhara, obožavatelja i gostiju - ponosni smo na to." Kao organizator IKA-e, Njemačka udruga kuhara (VKD) čestita pobjednicima Kulinarske olimpijade.

6. Zlatni orah - poziv na prijave

"I ove godine osigurali smo vrijedne nagrade za najbolje sudionike, priliku za networking i razmjenu znanja i iskustva. U gosti će nam kao i svake godine stići renomirani suci. Imamo i jednu novinu, uz kategoriju koja je zaštitni znak ove manifestacije, a to je torta kojoj je zadana tema orah, ove godine imat ćemo i natjecanje u slastičarskoj artistici. Sigurni smo da će pobjednik ove kategorije biti i u fokusu novog izbornika Hrvatske kulinarske reprezentacije.

Proglašeni novi državni prvaci u kuharstvu i slastičarstvu

Nakon napete, dvodnevne borbe u tri kuharske kategorije, novim državnim prvakom u kuharstvu proglašen je Karlo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem.  U natjecanju slastičara, koji su također pokazivali znanje i vještine u tri kategorije, pobjedu je odnio Ivan Ergović iz Valamar Riviere i tako drugu godinu zaredom postao državni prvak u slastičarstvu. Srebro je osvojila Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog restorana The Family, a između dvoje navedenih su presudili najsitniji detalji.
 

Bocuse d'Or Croatia, revijalno izdanje - prijave u tijeku

Ovo natjecanje je edukativnog karaktera te se neće proglašavati pobjednici već će sudionici dobiti uvid u koncept natjecanja, pokazati razinu pripreme, znanja i vještina. Osigurat ćemo Vam potreban feedback za bolje nastupe na idućim izdanjima preko međunarodnih ocjenjivača koje će predvoditi Christian André Pettersen, pobjednik Europskih kvalifikacija (2018. i 2020.) i dvostruki osvajač trećeg mjesta u finalu Bocuse d'Or-a u Francuskoj..

Otvorene prijave za kuharska i slastičarska natjecanja u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se po 15 puta. Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

Održan prvi webinar "Uvod u natjecateljske standarde"

Gert je certificirani je sudac Worldchefs i bivši predsjednik Odbora za kulinarska natjecanja u Worldchefs-u.  Osvojio brojne nagrade na međunarodnoj kulinarskoj sceni, uključujući kuhar godine u Švedskoj i prva mjesta na Kulinarskoj Olimpijadi 2000. i 2004. Također je gastronomski savjetnik za Nobelovu zakladu i počasni doktor na Sveučilištu Umeå, gdje obnašao je dužnost profesora gastronomije.

Dario Rodeš iz restorana Nobel pobjednik je Zlatne nimfe

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije te pod vodstvom predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza (HKS-a) Damira Crlenog i predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije Bojana Bohorča u srijedu, 1. ožujka po 16. puta održala se enogastronomska manifestacija Zlatna nimfa, ovoga puta u varaždinskom hotelu Turist.