Natjecanja

Dani hrvatskog kulinarstva, on-line izdanje

S prioritetom očuvanja zdravlja svojih članova, a s ciljem nastavka provođenja aktivnosti afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, Hrvatski kuharski savez je donio odluku o provedbi on-line izdanja Dana hrvatskog kulinarstva kroz koje će i u ovoj novonastaloj situaciji animirati kuhare i slastičare da prezentiraju kulinarska znanja i vještine.

On-line kuharsko natjecanje #OstaniDomaIKuhaj

Cilj natjecanja je edukacija kuhara te je osmišljen kako bi animirao hrvatske kuhare u vrijeme izolacije izazvane corona virusom. Dodatni ciljevi su popularizacija  kuharske struke, poticanje izvrsnosti i napretka kuhara i podizanje kvalitete stručne radne snage kao i kasnijih ponuda ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.


OPĆA PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA

Organizator natjecanja je Hrvatski kuharski savez.

Zlatna Solinka - još jedna pobjeda za Tomislava Greganića i Marelu Hudoletnjak

Natjecanjem 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Solinka", nastavljeno je petnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Po peti puta za redom održano je u Solinu u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog kuharskog saveza, a uz potporu Grada Solina i Turističke zajednice grada Solina.

Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak pobjedom otvorili novu sezonu Hrvatskog kuharskog kupa

Ova dvodnevna manifestacija započela je u petak, 28. veljače kada su sudionici nakon kratkog posjeta Nacionalnom parku počeli pripremali svečani menu od tri slijeda na zadane namirnice. Zadatak je bio pripremiti hladnu platu od pastrve, čvaraka, svježeg sira i obavezne garniture od povrća, toplo glavno jelo od janjećeg buta, krumpira, kelja i vrganja te desert od rogača, jabuka, čokolade i meda.

Nova sezona Hrvatskog kuharskog kupa započinje na Plitvičkim jezerima

Natjecanjem „Plitvička rapsodija“ koja će se održati 28. I 29. Veljače na Plitvičkim Jezerima započet će petnaesto izdanje ovog natjecanja. Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu održat će se 2022. godine, a najbolji pojedinci s ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa biti će pod povećalom izbornika Hrvatske kulinarske reprezentacije koja će nas predstavljati na spomenutom natjecanju.

Poredak i rezultati 13. Dana hrvatskog kulinarstva 2019.

Početak manifestacije obilježio je Kamelija kup, natjecanje za mlade buduće kuhare, učenike završnih razreda kuharskih i slastičarskih smjerova srednjih škola. U slastičarskoj je kategoriji treće mjesto osvojila učenica Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače Lana Grlica pod vodstvom mentora Darka Baričevića. Na drugom se mjestu našla Lucija Rajilić pod mentorstvom Vesne Belošević iz Srednje škole Pregrada dok je prvo mjesto u slastičarskoj kategoriji osvojila Sara Glavaš pod mentorstvom Ivana Kelave iz Ugostiteljsko turističke škole Osijek.

Posljednje kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019

Nakon kuharskih natjecanja održanih u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima i Pregradi preostaje nam završno natjecanje u Bjelovaru nakon kojega ćemo saznati pobjednika 14. Hrvatskog kuharskog kupa. U trenutnom ukupnom poretku vodi Dario Špehar  iz Hotela Plitvice - Restoran Lička kuća, dok ga slijede Nikola Domislović iz Park Boutique hotela, Varaždin te Marin Sambolek iz hotela Turist, Varaždin. Razlika u bodovima trenutnog poretka natjecatelja je veoma mala te će upravo rezultati natjecanja Bilogorskog kola presuditi o ukupnom pobjedniku.