Chef Leopold Forsthofer vodit će Pastry Arts Competition seminar u Zagrebu

Leopold Forsthofer
25. rujna 2025. Hrvatski kuharski savez organizira seminar za slastičare koji žele biti u toku s najnovijim slastičarskim trendovima.
Seminar će se održati tokom Dana hrvatskog kulinarstva na Zagrebačkom Velesajmu.

Ovaj seminar je namijenjen ne samo sucima, nego i mentorima/profesorima slastičarstva, ali i kuharima i slastičarima.

Seminar vodi: Chef Leopold Forsthofer

Leopold Forsthofer je cijenjeni austrijski majstor slastičar poznat po svojem umijeću u izradi kolača i čokolade. Od 1984. godine radi u poznatoj bečkoj Kurkonditorei Oberlaa, gdje obnaša dužnost zamjenika voditelja slastičarnice, specijalizirajući se za složene dekoracije i posebne narudžbe. Godine 2007. stekao je nacionalno priznanje osvojivši naslov Austrijskog majstora čokolade sa svojom kreacijom „Let’s Dance!” na Patisserie Grand Prixu, predstavljajući Austriju na Svjetskom prvenstvu majstora čokolade u Parizu. Forsthofer je također nastupao na međunarodnim natjecanjima s austrijskim nacionalnim kulinarskim timom, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja. Kao predani edukator, suautor je utjecajnih knjiga poput The Chocolate Bible (Čokoladna biblija) i Süße Kunst (Slatka umjetnost), te je cijenjeni trener i sudac na svjetskim natjecanjima. Kao član Kulturnog natjecateljskog odbora WORLDCHEFS-a, Forsthofer ima ključnu ulogu u razvoju slastičarske umjetnosti, spajajući tradiciju s inovacijom kako bi inspirirao novu generaciju slastičara.

 

Na seminar se možete prijaviti slanjem prijavnice (koja je u nastavku članka) na mail hks.kuhar@gmail.com.

Cijena seminara je 200€, a za polaznike oba seminara cijena je 300€.

Galerija slika
Pastry Arts Competition Seminar Zagreb

Podijeli