Seniori, jedan mladi tim, masterclassovi i radionice na 3. danu "Dani hrvatskog kulinarstva"

filip klanfar, worldchefs, državni prvak u kuharstvu
Subota je na Velesajmu objedinila natjecanja seniora/adult chefs, mladi tim iz Srbije, masterclassove vrhunskih slastičarki iz Armenije i radionicu o mikrobilju.

U subotu, 27. rujna, održan je 3. dan WORLDCHEFS natjecanja. Natjecali su se seniori tj. adult chefs, ali i jedan mladi tim iz Srbije koji se morao ranije vratiti za Beograd. 

Suci iz Walesa, Škotske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Cipra, Albanije, Njemačke i Austrije pažljivo su pratili svaki korak natjecanja koji je trajao od 10 h do skoro 19 h bez pauze. U boxovima su se izmjenjivali kuhari iz Rumunjske, Albanije, Armenije, Bjelorusije, Sj. Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Tokom dana su Iskui Armbatsumyan i Vanuhi Sargsyan, slastičarke iz Armenije, napravile masterclass iz izrade jestivog cvijeća od šećerne mase te figurica od paste za modeliranje.

Danijela Zoroja, vlasnica Nutrigreens, i Maja Ljubas, nutricionist i vlasnica savjetovališta NUTRIOM, održale su radionicu i predavanje o uporabi mikrobilja u svakodnevnoj prehrani.

Galerija slika

Podijeli