Otvorene prijave za kuharska i slastičarska natjecanja u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva

DHK 2023 - najava
Kategorija vijesti
I ove godine okupljamo kuhare i slastičare u našoj najznačjnijoj manifestaciji Dani hrvatskog kulinarstva. Manifestacija će se održati u novootvorenom Gospodarskom centru Osijek od 20. do 24. studenog sa završetkom u sklopu gala večere u hotelu Osijek. Hrvatski kuharski savez i Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek za vas organiziraju vrhunski kulinarski doživljaj te Vas pozivamo da se prijavite i predstavite u jednoj od brojnih kategorija koje smo pripremili za vas.

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se po 15 puta. Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine. U navedenom razdoblju, Osijek će biti mjesto susreta za vrhunske kuhare i slastičare ali i one koji to žele postati te mjesto razmjene kulinarskih iskustva i znanja, povezivanja s kolegama i prije svega dobra prilika za promociju struke i animiranja novih generacija za upise u ova prekrasna zanimanja.

Uz kategorije za konkurenciju za prvaka, nudimo i druge natjecateljske kategorije, a prijaviti se možete u više njih i bez obzira na Vaše mjesto zaposlenja. Uz natjecanja, svakoga dana osigurat ćemo i vrhunske kulinarske i slastičarske radionice koje će biti besplatne za sve sudionike.

Središnji sadržaji manifestacije su:

13. natjecanje učenika Kamelija kup
10. Državno prvenstvo slastičara
15. Državno prvenstvo kuhara


Pozivamo i Vas da se uključite u natjecanja i dođete u Osijek!
 

Kategorije natjecanja namjenjene su svim kuharima i slastičarima bez obzira na mjesto zaposlenja za kojih smo pripremili više od 20 kategorija i podkategorija u kojima mogu sudjelovati i na taj se način izraziti svi kuhari i slastičari, od onih koji rade u bolničkim kuhinjama, preko onih koji su zaposleni u street food restoranima a naravno najprestižnije kategorije poput kategorija za Državnog prvaka namjenjene su kuharima s najvećim ambicijama. Dio kategorija odnosi se na dolazak s već pripremljenim eksponatima dok se drugi dio odvija u živo.

U pet dana manifestacije održat će se: 
•    kategorija kuharstva; 9 kategorija + podkategorije (pobjednik/ca osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu)
•    kategorija slastičarstva; 5 kategorije + podkategorije (pobjednik/ca osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u slastičarstvu)
•    Kamelija kup; natjecanje učenika završnih razreda srednje škole smjer kuhar, slastičar i konobar

Natjecanja se u potpunosti odvijaju na dobroopremljenim mobilnim kuhinjskim jedinicama uz pasku i feedback prekaljenog međunarodnog sudačkog žirija.

Opće informacije, propozicije i predviđeni program možete preuzeti ispod galerije slika.

a prijavnicu možete popuniti ovdje.

Molimo Vas da prije popunjavanja prijavnice pročite priložene dokumente. Prijave se zaključuju 06. studenog.
 

Za sva dodatna pitanja, pojašnjenja vezana na prijavnice stojimo Vam na raspolaganju putem hks@kuhar.hr ili na tel 042/300-022.

Galerija slika

Podijeli