Savez

Damir Crleni sudjelovao na sastanku predsjednika kuharskih saveza Južne europe.

U susret skupštini, u utorak 28.07. održan je i sastanak članica regije Južne Europe također preko zoom-a, kako bi se upoznali s važnim pitanjima o kojima će se raspravljati kako na spomenutoj Skupštini tako i na sastanku čelnika Saveza svih Europskih zemalja koji će se održati 01. kolovoza.

Udruga kuhara Varaždinske županije održat će 16. Tradicionalni piknik

Tradicionalni piknik održat će se u ponedjeljak, 03.08. na ribnjacima ŠRK „Keder“ Beletinec kod Varaždina.

Usprkos povećanim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, članovi Udruge odlučili su održat tradicionalni piknik, ali za sve koji se odazovu pozivu napominju da se pridržavaju svih mjera stožera koje budu na snazi.

Ovo 16. po redu tradicionalno i neformalno druženje okupit će članove, prijatelje i partnere spomenute udruge.

2. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u Solinu 11. i 12. ožujka

Natjecanjem „Plitvička rapsodija“ natjecatelji su skupili i prve bodove u "borbi" za veliku kristalnu kuhaču. No ukoliko niste prisustvovali na prvom kolu, još nije kasno da se uključite jer po pravilima natjecanja, u konačni poredak uvrštava se najboljih 4 od 5 kola, odnosno za natjecatelje koji će sudjelovati u svim natjecanjima, obrisat će se najlošiji bodovi.

Izabrano novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

Skupština HKS-a je početkom godine izglasala odluku o provedbi elektroničkog glasovanja za predsjednika i dva dopredsjednika HKS-a te su glasovanju mogli pristupiti svi redovni i potporni članovi HKS-a koji su uplatili članarinu do 01. rujna 2019 godine. Glasovanje se provodilo putem internetske stranice kuhar.hr, a svi članovi koji su ostvarili pravo glasa o tome su dobili obavijesti i mogli su obrascu za glasovanje pristupiti u periodu od 08. studenog 2019., u 14:00 sati do 15. studenog 2019. do 14:00 sati.

In memoriam Viljam Cvek

Život je lijep“ govorio je često i s osmjehom na licu, naš prijatelj Vili, veliki chef, meštar kuhinje, promotor hrvatske gastronomije i prvi predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te prvi urednik revije „Kuhar“. Vili je doista volio život i u to nas uvjeravao svim svojim osjećajima. Na svoj osobiti način zaljubljen u minula vremena, Rovinj, Istru i Sredozemlje, Vili je od svih nas tražio samo jedno: da kuhamo s emocijama!

Poziv za isticanje kandidature za rukovodstvo i tijela Hrvatskog kuharskog saveza

Poziv za isticanje kandidature za  predsjednika, dva dopredsjednika te članove Nadzornog odbora i Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

IZBOR PREDSJEDNIKA I DVA DOPREDSJEDNIKA

Pravo isticanja kandidature za predsjednika i dva dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza imaju svi članovi s podmirenom članarinom za 2019. godinu na dan 01. rujan 2019.

WorldChefs seminar za ocjenjivače u sklopu Dana hrvatskog

WorldChefs sudački seminar namijenjen je timovima ili pojedincima koji žele steći uvid u međunarodne standarde kulinarskih natjecanja. Bilo da se radilo o natjecateljima, sucima ili sucima početnicima, jednodnevni seminar WorldChefs-a pruža korisne informacije o trenutnim pravilima i kriterijima koji se primjenjuju tijekom natjecanja te također pruža uvid u uobičajene pogreške koje treba izbjegavati. Sudački seminari obavezni su za sve koji žele postati WorldChefs odobreni suci.

Vijesti iz Udruga

U četvrtak 17. Listopada, održan je 2. Sajam OPG-ova na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS). Na sajmu su svoje proizvode izložili sadašnji i bivši studenti u svrhu pokazivanja znanja stečenih na fakultetu.  Posjetitelji sajma mogli su uživati u raznolikoj ponudi proizvoda kao što su: batat, jabuke, med, vino, razni đemovi, proizvodi od sušenog voća i mnogi drugi. 

U spomen Slavku Večeriću kuhari se ponovno okupili na Kuharskom kupu u Pregradi

Natjecanje je započelo u petak, 27. rujna okupljanjem sudionika u OPG Halapir. U popodnevnim satima, natjecatelji su počeli pripremati svečani menu od tri slijeda. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i naravno grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.