Savez

Poziv za isticanje kandidature za rukovodstvo i tijela Hrvatskog kuharskog saveza

Poziv za isticanje kandidature za  predsjednika, dva dopredsjednika te članove Nadzornog odbora i Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

IZBOR PREDSJEDNIKA I DVA DOPREDSJEDNIKA

Pravo isticanja kandidature za predsjednika i dva dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza imaju svi članovi s podmirenom članarinom za 2019. godinu na dan 01. rujan 2019.

WorldChefs seminar za ocjenjivače u sklopu Dana hrvatskog

WorldChefs sudački seminar namijenjen je timovima ili pojedincima koji žele steći uvid u međunarodne standarde kulinarskih natjecanja. Bilo da se radilo o natjecateljima, sucima ili sucima početnicima, jednodnevni seminar WorldChefs-a pruža korisne informacije o trenutnim pravilima i kriterijima koji se primjenjuju tijekom natjecanja te također pruža uvid u uobičajene pogreške koje treba izbjegavati. Sudački seminari obavezni su za sve koji žele postati WorldChefs odobreni suci.

Vijesti iz Udruga

U četvrtak 17. Listopada, održan je 2. Sajam OPG-ova na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS). Na sajmu su svoje proizvode izložili sadašnji i bivši studenti u svrhu pokazivanja znanja stečenih na fakultetu.  Posjetitelji sajma mogli su uživati u raznolikoj ponudi proizvoda kao što su: batat, jabuke, med, vino, razni đemovi, proizvodi od sušenog voća i mnogi drugi. 

U spomen Slavku Večeriću kuhari se ponovno okupili na Kuharskom kupu u Pregradi

Natjecanje je započelo u petak, 27. rujna okupljanjem sudionika u OPG Halapir. U popodnevnim satima, natjecatelji su počeli pripremati svečani menu od tri slijeda. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od čvaraka i svinjskog filea, glavna jela od purećih prsiju i vrganja te deserte od buče, kruška i naravno grojzdja. Njihova jela ocjenjivao je Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a i Hrvatske kulinarske akademije: Vladimir Balent, Branko Čukelj i Marija Kuzminski.

Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana kuhara

Svake godine u obilježavanju ovog dana sudjeluje preko 100 država iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku, a taj se broj iz godine u godinu povećava. Namjera je da u projekt uključite vrtiće i/ili škole iz Vaše lokalne zajednice te da se zabavite s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. S Vašim vodstvom i edukacijom, djeca mogu sami kreirati „zdrave recepte“ i jela kroz koja će lakše shvatiti i prihvatiti vrijednost i značaj zdrave prehrane.

U Belom Manastiru organizirano 1. Državno prvenstvo u pripremi fiša

Uz tradicionalno Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša na kojemu su se predstavili amateri, ove je godine po prvi puta organizirano i Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiša na kojemu su se predstavili pobjednici brojnih natjecanja u kuhanju ribljih paprikaša održanih izvan Baranje. U sklopu Prvenstva Baranje natjecalo se 250 sudionika, dok je sat vremena kasnije s natjecanjem započelo i 20 sudionika Državnog prvenstva.

Članovi Udruge kuhara Varaždinske županije sudjelovali na manifestaciji "Bučograd"

Drugu godinu za redom, za vrijeme trajanja Špancirfesta, u atriju Varaždinske županijske palače odvija se manifestacija pod nazivom „Bučograd“. Manifestacija je pokrenuta 2018. godine s ciljem promocije varaždinskog bučinog ulja te poljoprivrednih i drugih proizvoda specifičnih za varaždinski kraj.

Istaknuti članovi HKS-a prisustvovali "Chefs for life" gala večeri

Vaso Vulin, vlasnik Ville Vulin, prvog hrvatskog boutique hotelu s pet zvjezdica, bio je domaćin ove večere te je istom ujedno okrunio uspješnu godinu u kojoj je njegov hotel i restoran osvojio čitav niz međunarodnih nagrada. Večera se odvijala u izvedbi vrhunskih Michelinovih chefova i svjetskih gastronomskih prvaka Ljubice Komlenić, Fausta Arrighija i Annamarie Farina. Večeri su također prisustvovali Diego Toscani, poznati talijanski biznismen koji u svom timu ima jako puno Michelinovih chefova te dr.