
Prhko tijesto
Zamjesiti prhko tijesto.
Biskvit
Na laganoj vatri otopiti maslac. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg. Brašno, bademe, žumanjke i šećere umutiti u pjenastu smjesu. dalje mješajući dodajte sok od limuna i naribanu koricu, sok od naranče i na kraju otopljeni maslac. U dobivenu smjesu lagano umješati snijeg od bjelanjaka. Prhko tijesto razvaljati za veličinu kalupa. Položite da na dno, i na njega izliti tekuću biskvitnu smijesu. Peći oko 35 minuta. Ohladiti.
Krema
Dunje kuhamo u soku u kojem smo dodali šećer, vanili šećer i liker od marelice.
Žumanjke, bijelu čokoladu i šećer miješamo na pari, dodamo otopljenu želatinu i pire od dunja. U hladno dodamo mascarpone sir i tučeno slatko vrhnje. Kremu prelijemo preko biskvitne smjese.
Žele od naranče
Otopimo šećer i sok, dodamo namočenu želatinu i kuhamo do željene gustoće, prelijemo preko kreme.
Roladica - biskvit
Ispeći tanki biskvit.
Roladica - krema
Mlijeko zagrijati, dodati marcipan i mikserom pomiješati u pire. Namočenu želatinu namočit u mlijeko , te žumanjce pjenasto izmiksati te izmješati u smjesu marcipana i mlijeka. Dodati otopljenu čokoladu i vanili šećer. Kad se krema ohladi, dodati mascarpone i tučeno slatko vrhnje.
Roladu premazati pireom od grožđa te zamotati u roladu.
Umak od dunja
U pire od dunja dodati pjenušca i soka od dunja i pjenasto umutiti.
Umak od grožđa
2 dcl soka od grožđa i 100 g šećera kuhati na laganoj vatri do željene gustoće.