Narančasta kocka

Rozalija Neralić hks
Rozalija Neralić
Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.
Prhko tijesto
Priprema

Zamjesiti prhko tijesto.

Sastojci
500 g glatkog brašna
200 g šećera u prahu
250 g maslaca
4 žumanjka
100 g kakaa u prahu
Biskvit
Priprema

Na laganoj vatri otopiti maslac. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg. Brašno, bademe, žumanjke i šećere umutiti u pjenastu smjesu. dalje mješajući dodajte sok od limuna i naribanu koricu, sok od naranče i na kraju otopljeni maslac. U dobivenu smjesu lagano umješati snijeg od bjelanjaka. Prhko tijesto razvaljati za veličinu kalupa. Položite da na dno, i na njega izliti tekuću biskvitnu smijesu. Peći oko 35 minuta. Ohladiti.

Sastojci
100 g maslaca
9 bjelanjaka
100 g glatkog brašna
200 g mljevenh prženih badema
9 žumanjaka
350 g šećera
sok i korica jednog limuna
3 dcl svježeg soka od naranče
Krema
Priprema

Dunje kuhamo u soku u kojem smo dodali šećer, vanili šećer i liker od marelice.
Žumanjke, bijelu čokoladu i šećer miješamo na pari, dodamo otopljenu želatinu i pire od dunja. U hladno dodamo mascarpone sir i tučeno slatko vrhnje. Kremu prelijemo preko biskvitne smjese.

Sastojci
4 žumanjka
200 g bijele čokolade
200 g šećera
3 listića želatine
25 g mascarponea
slatko vrhnje
pire od dunja
Žele od naranče
Priprema

Otopimo šećer i sok, dodamo namočenu želatinu i kuhamo do željene gustoće, prelijemo preko kreme.

Sastojci
3,5 dcl svježeg soka od naranče
300 g šećera
3 listića želatine
4 žlica vode
Roladica - biskvit
Priprema

Ispeći tanki biskvit.

Sastojci
8 jaja
8 žlica oštrog brašna
8 žlica šećera
1 jogurt čvrsti
1 p.p
Roladica - krema
Priprema

Mlijeko zagrijati, dodati marcipan i mikserom pomiješati u pire. Namočenu želatinu namočit u mlijeko , te žumanjce pjenasto izmiksati te izmješati u smjesu marcipana i mlijeka. Dodati otopljenu čokoladu i vanili šećer. Kad se krema ohladi, dodati mascarpone i tučeno slatko vrhnje.
Roladu premazati pireom od grožđa te zamotati u roladu.

Sastojci
2 žumanjka
2 vanili šećera
4 listića želatine
200 g bijele čokolade
100 g sira mascarpone
1 dcl mlijeka
2 dcl slatkog tučenog vrhnja
100 g marcipana (sirovog)
Umak od dunja
Priprema

U pire od dunja dodati pjenušca i soka od dunja i pjenasto umutiti.

Umak od grožđa
Priprema

2 dcl soka od grožđa i 100 g šećera kuhati na laganoj vatri do željene gustoće.