Prostranstvo jeseni

Snježana Blažičko hks
Snježana Blažičko
Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.
Mesno jelo 1
Priprema

Svinjsku pisanicu očistiti od žilica, prerezati, potucati i napuniti pirjanim lukom, šampinjonima, hamburgerom i gaudom te poredati porilk i mrkvu. Zarolati i peći na maslacu.

Sastojci
1,20 kg svinjske pisanice
20 dkg gaude
20 dkg šampinjona
1 glavica luka
20 dkg hamburgera
4 dkg lista porilkua
10 dkg mrkve
sol , papar, maslac
Mesno jelo 2
Priprema

Svinjsku pisanicu prerezati, potucati, posoliti, popapriti te puniti dimsijem i gaudom, bućinim sjemenkama, pinjolima, paprikom i tikvicom, zarolati i peči. Pečeno posložiti na tikvice i paprike.

Sastojci
1 kg svinjske pisanice
8 dkg bućinih sjemenki
7 dkg pinjola
15 dkg gaude
15 dkg mozzarelle
16 dkg crvene paprike
14 dkg tikvica
sol, papar, maslac
Prilog 1
Priprema

Na maslacu popržiti sitno kosani crveni luk, dodati na kockice izrezanu papriku i tikvice, te sve začiniti.

Sastojci
24 dkg svježe paprike
24 dkg tikvica
12 dkg crvenog luka
20 g maslaca
sol, papar
Prilog 2
Priprema

Brašno razmutiti sa žumanjcima i kiselim vrhnjem u glatko ujednačeno tijesto, posolimo, dodamo sir i čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka. Masu izliti u kalup koji smo prethodno namazali maslacem i posuli krušnim mrvicama. Kuhati u vodi poklopljeno 20 min.

Sastojci
360 g brašna
8 žumanjka
5 dcl kiselog vrhnja
sol
200 g ribanca
8 bjelanjka
Umak
Priprema

Na jednom dijelu maslaca popržiti sitno kosani luk, dodati na listiće izrezane gljive te lagano pirjati. Od preostalog maslaca i brašna napraviti zapršku, razrjediti temeljcem te lagano kuhati dok se umak ne zgusne. Sjedinit zajedno sa gljivama.

Sastojci
250 g gljiva
1 manja glavica luka
60 g maslaca
60 g brašna
sol, papar
8 dcl temeljca