
Tomislav Karamarko
Rad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.
Gratinirana juha od graška
Priprema
Grašak samljeti zajedno sa ostalim kuhanim povrćem, začiniti i podijeliti na dva dijela. Jedan dio legirati s vrhnjem, a u drugi dodati sjemenke i orah. Od brašna, vode i maslaca napraviti prhko tijesto, oblikovati ga u košaricu i zapeći. U košaricu uliti juhu sa sjemenkama, posuti Gaudom i gratinirati. Dodati ostatak juhe.
Sastojci
400 g grašak
50 g mrkva
50 g poriluk
100 g cvjetača
5 g češnjak
100 g vrhnje
10 g sjemenke bundeve
10 g orah
5 g sezam
100 g brašno
50 g sir Gauda
100 g butternut tikvica
30 g maslac