
Seminar će se održati tokom Dana hrvatskog kulinarstva na Zagrebačkom Velesajmu.
Ovaj seminar je namijenjen ne samo sucima, nego i mentorima/profesorima slastičarstva, ali i kuharima i slastičarima.
Seminar vodi: Chef Leopold Forsthofer
Leopold Forsthofer je cijenjeni austrijski majstor slastičar poznat po svojem umijeću u izradi kolača i čokolade. Od 1984. godine radi u poznatoj bečkoj Kurkonditorei Oberlaa, gdje obnaša dužnost zamjenika voditelja slastičarnice, specijalizirajući se za složene dekoracije i posebne narudžbe. Godine 2007. stekao je nacionalno priznanje osvojivši naslov Austrijskog majstora čokolade sa svojom kreacijom „Let’s Dance!” na Patisserie Grand Prixu, predstavljajući Austriju na Svjetskom prvenstvu majstora čokolade u Parizu. Forsthofer je također nastupao na međunarodnim natjecanjima s austrijskim nacionalnim kulinarskim timom, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja. Kao predani edukator, suautor je utjecajnih knjiga poput The Chocolate Bible (Čokoladna biblija) i Süße Kunst (Slatka umjetnost), te je cijenjeni trener i sudac na svjetskim natjecanjima. Kao član Kulturnog natjecateljskog odbora WORLDCHEFS-a, Forsthofer ima ključnu ulogu u razvoju slastičarske umjetnosti, spajajući tradiciju s inovacijom kako bi inspirirao novu generaciju slastičara.
Na seminar se možete prijaviti slanjem prijavnice (koja je u nastavku članka) na mail hks.kuhar@gmail.com.
Cijena seminara je 200€, a za polaznike oba seminara cijena je 300€.