Časopis

Od greške do stola: Greške u kuhinji koje su dovele do kultnih recepata

1. Tarte Tatin – Obrnuta pita od jabuka

Greška: Priča kaže da su sestre Tatin, vlasnice malog hotela u Francuskoj, pokušale napraviti klasičnu pitu od jabuka. Jedna od njih je jabuke previše karamelizirala i, u pokušaju da spasi jelo, stavila je tijesto na vrh, a zatim sve ispekla.

POVRATAK TRADICIJI: Može li tradicionalna kuhinja preživjeti u eri modernih restorana?

Povratak korijenima u novom ruhu

Iako su moderni restorani sve češće sinonim za kreativne interpretacije klasičnih okusa, postoji snažan trend povratka tradiciji. Gosti sve više traže autentičnost, domaće sastojke i jela koja evociraju nostalgiju, ali s određenom dozom sofisticiranosti.

Hrvatski kuharski savez podržao Društvo osoba s invaliditetom Varaždin na Danu otvorenih vrata

Ova hvalevrijedna manifestacija okupila je mnoge sudionike i pružila nezaboravno iskustvo svima prisutnima.

Program je bio bogat sportskim aktivnostima, među kojima je posebno zanimljivo bilo boćanje. Boćanje, poznato i kao balote ili bućanje, tradicionalni je sredozemni sport koji ima duboke korijene u hrvatskoj kulturi. Sudionici su se natjecali u ovom sportu, a atmosfera je bila ispunjena veseljem i prijateljskim natjecanjem.

Da li su japanski noževi skupi i što dobivate za uloženi novac?

Ako želite nešto jeftino što donekle reže i podnosi zlostavljanje (npr. otvaranje konzervi nožem ili pranje u perilici posuđa), Victorinox od 40 eura ili Mercer od 25 eura mogao bi biti najbolji izbor. Međutim, za taj iznos nije realno očekivati preciznost i sposobnost rezanja vrlo tankog japanskog Takamure R2 koji je sposoban zadržati oštrinu i nakon višetjedne intenzivne upotrebe, ukoliko ga ne izlažete onome čemu ne biste trebali.

Izašao je novi broj časopisa Hrvatski kuhar

Ukoliko želite primati časopis Hrvatski kuhar, postanite članom Hrvatskog kuharskog saveza prijavom putem ove poveznice 

U novom broju časopisa možete pročitati:
- recept slike s naslovnice: tradicionalno jelo "Purica s mlincima" u modernoj varijanti
- nastup Hrvatske kulinarske reperezentacije na Kulinarskoj Olimpijadi
- Hrvatski kuharski kup: Zlatna Solinka i Plitvička rapsodija
- promotor izvrsnosti kuharske struke diljem svijeta - priznanje Worldchefsa Damiru Crlenom

Objavljen je novi broj časopisa "Hrvatski kuhar"

U 7. broju časopisa "Hrvatski kuhar" donosimo rezultate i galeriju slika s manifestacije "Dani hrvatskog kulinarstva". Također, pročitajte intervju sa Sandrom Jadek, novom Državnom prvakinjom u slastičarstvu. Uz navedeno donosimo i vijesti o održanim natjecanjima Kuharskog kupa te rezultate ukupnog poretka Kupa kao i vijest o dodjeli Kristalnih kuhača. Očekuju vas i brojne novosti o radu i aktivnostima Udruga članica Saveza.
 

Objavljen je novi broj časopisa "Hrvatski kuhar"

U 6. broju časopisa "Hrvatski kuhar" donosimo intervju s Dariom Špeharom, najboljim u ukupnom poretku 13. Kuharskog kupa i osvajačem kristalne kuhače. Također, pročitajte detalje o natjecanjima 14. Kola Hrvatskog kuharskog kupa te saznajte sve benefite koje sa sobom nosi sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima. Uz navedeno, donosimo i predstavljanje članova Nacionalnog seniorskog tima te individualnih natjecatelja koji će se predstaviti na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. godine te brojne novosti o radu i aktivnostima Udruga članica Saveza.

Izašao je prvi broj časopisa “Hrvatski kuhar”

Krajem prosinca iz tiska ja izašao prvi broj. U ovom broju možete čitati o aktivnostima Hrvatskog kuharskog saveza u proteklom periodu. Časopis je poslan svim članovima HKS-a koji su platili članarinu za 2016. godinu.

“Hrvatski kuhar” je prije svega namijenjen struci, profesionalnim kuharima, ali i svima koji su na bilo koji način profesionalno i amaterski vezani uz kuhinju i gastronomiju. Prvi je to časopis o kuharstvu u kojem glavnu riječ vode kuhari, a teme koje pokriva su usko vezane uz kuharstvo, ugostiteljstvo i obrazovanje kuhara.