Postani član

Članstvo u HKS-u dijeli se na punopravno i potporno. Punopravni članovi mogu postati svi punoljetni kuhari i slastičari s hrvatskim državljanstvom, osobe koje su vezane uz kulinarsku struku ili samo žele podržavati rad Saveza, kao i kuhari iz drugih država mogu postati potporni članovi Saveza. 

Učlanjenje u HKS je vrijedno jer se time postaje član velike kulinarske obitelji koja svojim članovima omogućuje niz pogodnosti – od sudjelovanja na edukacijama i kreativnim radionicama, sudjelovanja na nizu manifestacija, kontaktiranje i druženje s kolegama u struci, mogućnost stalnog stručnog usavršavanja i dr. Osim toga svaki član saveza besplatno prima naše glasilo – časopis “Hrvatski kuhar”.

Godišnja članarina za pojedince iznosi 25.00 EUR za redovne članove, a 10.00 EUR za učenike, studente i umirovljenike.
 

Ukoliko ste već član saveza, članarinu možete podmiriti:
- mobilnim bankarstvom
- općom uplatnicom 

Podaci za plaćanje:


Hrvatski kuharski savez
Ul. Josipa Vargovića 4, 48000 Koprivnica
IBAN: HR4723400091110119472

Članstvo za privatne osobe

Za učlanjenje u HKS dovoljno je ispuniti niže navedeni formular, a nakon što ga primimo upisat ćemo vas u članstvo i poslati vam uplatnicu za članarinu.

Članstvo za pravne osobe

"Sa zadovoljstvom Vas izvješćujemo da je izmjenama Statuta HKS-a ostvarena mogućnost pravnim osobama pridruženog članstva ovom strukovnom Savezu. Odlukom Upravnog odbora HKS-a utvrđena je osnovna godišnja članarina za pravne osobe koja zavisi od broja zaposlenog kuhinjskog osoblja i to:
a) do 10 zaposlenih članarina iznosi 133,00 EUR
b) od 11 do 50 zaposlenih članarina iznosi 265,00 EUR
c) od 51 do 100 zaposlenih članarina iznosi 465,00 EUR
d) više od 100 zaposlenih članarina iznosi 664,00 EUR

Osim osnovne članarine sukladno gornjim kriterijima, za svakog zaposlenika kojeg želite učlaniti u Savez, godišnja članarina za 2024. godinu iznosi 25,00 EUR. 

Članstvo u Savezu za svakog pojedinca podrazumijeva punopravno djelovanje u okviru županijske Udruge kuhara, mogućnost sudjelovanja na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, Državnog prvenstva, sudjelovanje pod posebnim povlaštenim uvjetima na kreativnim radionicama Hrvatske kulinarske akademije, studijskim putovanjima te godišnje primanje  besplatnih primjeraka časopisa „Hrvatski kuhar“, stručno-edukativnog glasila HKS-a. Pravna pak osoba – pridruženi član, uz sva prava za pojedinačne članove stječe pravo djelovanja kroz tijela Saveza te ostvaruje, sukladno kategoriji osnovne članarine od 1 do 4 besplatnih pretplata na časopis „Hrvatski kuhar“, za osobe po vlastitom odabiru (npr. za direktore hrane i pića ili dr.), jedno besplatno objavljivanje oglasa (1/2 stranice) u časopisu „Hrvatski kuhar“.

Važno je napomenuti i da HKS djeluje i kroz Sekciju slastičara i Udrugu pizzaiola, pa se kroz njeno djelovanje otvaraju nove mogućnosti za aktivno sudjelovanje i Vaših slastičara ili pizzaiola u radu Saveza."

Ukoliko ste pravna osoba i želite postati članom, potrebno je ispuniti Pristupnicu za pravne osobe i poslati ju na office@chef.hr.

Cijeli tekst dopisa za članstvo pravnih osoba možete pročitati ovdje.

 

Ispunite našu online pristupnicu

Struka
Struka ostvarena