
20 zemalja iz čitave Europe poslat će najboljeg kuhara kako bi predstavljali njihove boje, a Hrvatska će imati svoju nadu u Tomislavu Karamarku iz Zadra. Svi kandidati će više nego ikada željeti pobjedu na zapanjujućem kuharskom spektaklu te se na taj način plasirati u veliko finale Bocuse d’Or-a koje će se održati 24. i 25. siječnja, u okviru Sirha sajma u Lyonu. Tada će se europski pobjednik dobiven iz Budimpešte sučeliti sa svim ostalim kontinentalnim pobjednicima.
Sam plasman na natjecanje je već ogroman kulinarski uspjeh pojedine zemlje jer se za natjecanje u Budimpešti prijavljuju gotovo sve europske države, dok povjerenstvo na temelju opširnih i zahtjevnih prijava, radova, dosadašnjih rezultata i ostalih kriterija odabire samo njih 20.
U to elitno društvo, svojim radom i nastupima na hrvatskim državnim prvenstvima u kuharstvu te međunarodnim natjecanjima poput Svjetskog kulinarskog kupa u Luksemburgu, zasluženo je ušao i hrvatski kuhar Tomislav Karamarko pred kojim je vrlo težak zadatak. Iako će teme natjecanja biti određene naknadno Tomislav je svjestan kako ga uz same protivnike očekuje i zahtjevan ocjenjivački žiri sačinjen od elite današnje svjetske kuhinje koji jednostavno mora zadiviti kako bi se plasirao u finale slijedeće godine.
Hrvatski kuharski savez organizirat će i mogućnost zajedničkog odlaska u Budimpeštu, kako bi svi zainteresirani mogli bodriti hrvatskog predstavnika te sami doživjeti ovaj nezaboravni kulinarski spektakl.