Održana skupština Hrvatskog kuharskog saveza

Kategorija vijesti
Uz živahne rasprave i konstruktivne odluke, Skupština hrvatskog kuharskog saveza (HKS) održana je 15. ožujka 2024. godine.

Iako je fizičko okupljanje održano u slikovitom Legradu, skupština je istovremeno bila dostupna i online, omogućujući sudjelovanje članova koji nisu mogli prisustvovati osobno. Jedna od najznačajnijih odluka donesenih na Skupštini bila je promjena adrese HKS-a. Ova promjena predstavlja korak prema većoj dostupnosti i boljoj organizaciji Saveza, otvarajući nove mogućnosti za suradnju i razvoj kuharske scene u Hrvatskoj.


Tijekom rasprave o radu Saveza, članovi su iznijeli svoje prijedloge i sugestije, ističući važnost transparentnosti i inkluzivnosti u svim aktivnostima HKS-a. Naglašena je važnost kontinuiranog usavršavanja članova, poticanje inovacija te podrška mladim kuharima u njihovom profesionalnom razvoju.


Budući projekti HKS-a također su bili ključna tema rasprave. Članovi su predložili niz inicijativa usmjerenih na promicanje hrvatske kuhinje, kulturne razmjene s drugim kuharskim savezima diljem svijeta te organizaciju edukativnih događaja i radionica za članove.
Održavanje budućih natjecanja također je privuklo pažnju sudionika Skupštine. Istaknuta je važnost održavanja visokih standarda kvalitete i fer igre te podrška sudionicima na njihovom putu do uspjeha.

Skupština je završila s optimizmom i entuzijazmom za budućnost Hrvatskog Kuharskog Saveza. Donesene odluke i raspravljene inicijative predstavljaju temelj za daljnji razvoj kuharske scene u Hrvatskoj i promicanje bogate gastronomske baštine zemlje.
Svi članovi HKS-a pozvani su da aktivno sudjeluju u provedbi donesenih odluka te da svojim doprinosom doprinesu daljnjem napretku saveza i hrvatske kuhinje u cjelini.

Podijeli