Predstavljena ''Tradicijska kuharica'' sa starim receptima od buče

Kategorija vijesti
Župan Varaždinske županije Radimir Čačić i Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza predstavili su tradicijsku kuharicu koja je jedan od načina očuvanja gastronomske baštine našega kraja, a njome se žele probuditi i sačuvati zaboravljeni okusi naše bogate prošlosti.

Prema riječima Damira Crlenog, ovo je samo nastavak projekta vezan uz promociju varaždinskog bučinog ulja. - Cilj je bio da provjerimo kada se po prvi puta počelo pojavljivati ime ''buča'' u pisanim tiskovinama i kada se počala primjenjivati u kuhinji - rekao je Crleni i dodao kako su sva jela pripremljena prema modernoj kuhinji i predstavljena u ovoj kuharici.

Na predstavljanju kuharice bio je i župan Radimir Čačić koji je rekao kako su u promociju buče uključeni i tradicijska jela i tradicijski recepti. - Prvi recept je iz 1854. godine, a sveukupno je predstavljeno 19 recepata koje su kulinarski stručnjaci prepoznali da imaju posebnu vrijednost i da može biti zanimljivo za naše kuhare i kuharice - rekao je župan.

Galerija slika

Podijeli