
Propizicije za natjecanje možete pročitati u nastavku ili preuzeti ovdje
Prijavnicu za natjecanje preuzmite ovdje
”2.ZLATNI ORAH” – Orahovica 2016.
DATUM ODRŽAVANJA: 02. lipnja 2016.
MJESTO ODRŽAVANJA: ORAHOVICA, HOTEL ”Dukat”
POČETAK NATJECANJA: 10:00 h
ZADANA TEMA: Orah
KOTIZACIJA: Nema
Propozicije
- tema natjecanja je ORAH koji mora biti sastavni dio torte (može, a ne mora biti dio vanjske
dekoracije torte)
- natjecanje je pojedinačno (jedan natjecatelj-jedna torta)
- torte donijeti sa sobom polugotove, na natjecanju torte ukrasiti i izrezati
- nema ograničenja u količini i veličini ali veličina ne ulazi u ocjenu (preporuka je zbog
ekonomičnosti i transporta raditi normalne torte promjera od 30-40 cm)
- ako se slaže torta s više katova, svi katovi moraju biti identični
- torta treba biti zarezana da se vidi presjek, a 2 porcije prezentiraju se na tanjurima s
dekoracijom za prosudbeno povjerenstvo (tanjure donijeti sa sobom)
- potrebno je voditi računa o vizualnom presjeku torte, težini i zahtjevnosti izrade cijele torte
(koristiti više različitih vrsta smjesa ili tijesta , različitih nadjeva itd.)
- torte moraju biti besprijekorno zdrave i moraju izgledati prirodno i ukusno
- zabranjeno je stavljanje ne jestivih predmeta i ukrasa na tortu kao i korištenje umjetnih
aroma
- obavezno ponijeti i printanu recepturu i kratki opis izrade torte (opisano i izloženo se moraju
slagati)
- obavezno ponijeti sanitarnu iskaznicu
OCJENJUJU SE:
Tehnologija izrade
- složenost izrade – različiti biskviti, tijesta i nadjevi
- sklad okusa – okus i tekstura torte
- kreativnost -posebno se vrednuje svako odstupanje od standardnih kombinacija sastojaka
- pravilna priprema – ocjenjuje se pravilna priprema svih sastojaka, npr. važno je da nešto nije
prepečeno ili prijesno kao i prekuhano ili nekuhano dovoljno
- usklađenost recepture s gotovom tortom
Vanjski izgled
- sklad boja – boje moraju biti u skladu, i torta mora biti privlačna oku
- kompozicija –mora biti pravilno i lijepo prezentirano
- kreativnost – posebno se vrednuje svako odstupanje od klasičnog načina prezentacije
Higijena
- osobna higijena (uniforma, ruke) i higijena radnog prostora i pribora
NAGRADE:
Prva nagrada 1.000,00 kn, veliki ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora
Druga nagrada: 550,00 kn, mali ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora
Treća nagrada: 350,00 kn, mali ZLATNI ORAH trofej, poklon paketi sponzora i organizatora
4-12 mjesta: zahvalnice, poklon paketi sponzora i organizatora
Za natjecatelje iz daljih mjesta osigurani su smještaj i hrana, uz prethodnu najavu. Radni sastanak s natjecateljima bit će održan 02. lipnja u 10h, a početak rada je u 10:30h. Torte moraju biti spremne za ocjenjivanje do 15:30h. U 20:00 sati je svečana VIP večera uz dodjelu nagrada sudionicima. Obvezno ponijeti sanitarne iskaznice
Maksimalan broj sudionika je 12, a ispunjene prijavnice treba poslati na
E-mail tajnika udruge Vladimira Grgurića: vladimir.grguric@vt.t-com.hr
Točan program i plan događanja prijavljeni će sudionici, dobiti 10 dana
prije natjecanja na mail adresu navedenu u prijavnici
Kontakt osoba: Predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice
Dražen Šafar 098/782-263