
Kuharski kup Slavka Večerića održava se drugu godinu za redom u sklopu 49. lokalno-tradicijske manifestacije manifestacije “Branje grojzdja” čiji je cilj njegovanje tradicionalnih običaja Hrvatskog zagorja vezanih uz berbu grožđa. Svake godine manifestacija je popraćena bogatim enološkim, turističkim, zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima, dok održavanje natjecanja Kulinarskog kupa upotpunjuje manifestaciju u segmentu gastronomije.
I ovoga puta će u fokusu održavanja natjecanja Kupa biti prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude uz promociju hrvatskih proizvoda i lokalne tradicionalne kuhinje. Natjecatelji će ponovno dobiti priliku za afirmaciju, razmjenu novih znanja i iskustva u području gastronomije, a najbolje ujedno očekuju i novčane nagrade te nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza.
Na natjecanju mogu sudjelovati svi kuhari, bez obzira na mjesto zaposlenja, a natječu se pojedinačno uz maksimalno jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.
Svakako vrijedi spomenuti kako sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, najbolji pojedinci ostaju u fokusu kulinarskog izbornika te ostvaruju mogućnost ulaska u Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju koja se svake godine predstavlja na prestižnim svjetskim kulinarskim natjecanjima kao što su poput Svjetski kulinarski kup, Kulinarska olimpijada, Bocuse d’Or, Global Chefs Challenge i sl.
Zadatak ovogodišnjeg natjecanja je pripremiti hladnu platu od svinjskog filea i čvaraka, toplo glavno jelo od purećih prsiju i vrganja te desert od buče (po izboru), kruška i grožđa.
Detaljne propozicije te program možete preuzeti u nastavku, dok se prijaviti možete putem ove prijavnice.