Titula renesansnog kraljevskog kuhara pripala Marinku Jurešiću

Kategorija vijesti
Članovi Hrvatskog kuharskog saveza i ove su godine sudjelovali u natjecanju za naslov Renesansnog kraljevskog kuhara koje se održalo 24. kolovoza. u sklopu 13. po redu Renesansnog festivala u Koprivnici.

Natjecanje pod pokroviteljstvom Podravke bilo je međunarodnog karaktera, a na njemu su sudjelovali profesionalni kuhari iz Hrvatske i okolnih zemalja koji su se natjecali u pripremi jela pred mnoštvom okupljenih posjetitelja držeći se striktno srednjovjekovnih receptura i namirnica. U pripremi jela korištene su namirnice specifične za srednjovjekovno doba pa su se tako na  kraljevskom stolu tako našla jela od kopuna, vepra i divljači te delicije od koprive. 

Prestižna titula Renesansnog kraljevskog kuhara ovog je puta pripala Marinku Jurešiću kojemu je u tu čast ujedno dodijeljena i velika drvena kuhača. Na drugom mjestu našao se Ivica Ljubek, dok se na treće plasirao Ivan Đukić. Pripremljena jela su ocjenjivali kulinarski akademici Branko Žufika i Gostimir Dragić dok su gosti festivala uživali u svoj pripremljenoj hrani.

Galerija slika

Podijeli