Stanko Erceg rođen je 3.6.1948., a nakon školovanja u Opatiji i prvog zaposlenja u hotelu „Ambasador“ većinu radnog vijeka proveo je u zagrebačkom hotelu Intercontinental na funkciji šefa kuhinje. Posljednjih desetak godina karijere radio je kao šef kuhinje prestižnog restorana „Paviljon“ u Zagrebu. Kao vođa kulinarske ekipe radio je na dvije sportske Olimpijade, u Sarajevu i u Atlanti. Objavljivao je recepte u mnogim novinama i časopisima, a na nacionalnim natjecanjima bivše Jugoslavije te u inozemstvu osvajao je brojne zlatne medalje. Kao vanjski suradnik HTZ-a vodio je prezentacije Hrvatskog kulinarstva diljem svijeta. Po odlasku u mirovinu aktivno se uključio u rad Saveza kao član Sekcije ocjenjivača. Dobitnik je nagrade HKS-a za životno djelo te je proglašen Kulinarskim akademikom.
Stanko je bio strastveni kuhar izuzetne kreativnosti i ljubavi prema kuharstvu koji je tijekom svojeg dugog radnog vijeka zadužio kuharsku struku. Za svoj rad u Hrvatskom kuharskom savezu i nesebičan doprinos razvoju gastronomije, Stanko je primio brojne nagrade i priznanja. Ostavio je neizbrisiv trag u našim životima. Pamtit ćemo ga, ne samo po njegovom iznimnom kulinarskom znanju, već i po tome što je bio izniman čovjek vedra duha. Bio je inspiracija za sve mlade kuhare i suradnike te kulinarski ambasador na svakom koraku. Svima će nam mnogo nedostajati.
Dragi Stanko, u našim mislima i srcima živjeti ćeš i dalje te ćemo te se rado sjećati kao skromnog, plemenitog i velikodušnog čovjeka, kuhara i prijatelja.
Rukovodstvo, Ured i članovi Hrvatskog kuharskog izražavaju najiskreniju sućut članovima obitelji Erceg.
Neka mu je vječna slava i hvala!