
Slatki složenac
Biskvit od maka napravimo tako da istučemo jaje sa šećerom, dodamo mak, malo ulja, prašak za pecivo, vanilin šećer i pečemo oko 20 minuta na 180 C. Tako isto radimo i biskvit od čokolade samo ne stavljamo mak već kakao u prahu. Prije pečenja namažemo uljani papir, na njega stavimo smjese i pečemo.
Kremu od grožđa pripremimo tako da napravimo džem od grožđa, ohladimo, pa dodamo mlijeko i lagano miješamo dok mlijeko ne zavre. Pustimo da se ohladi. Stavimo listić želatine u smjesu te dodamo šlag koji smo prethodno istukli.
Na isti način radimo kremu od sira, samo stavljamo sir u mlijeko, a kad se ohladi dodamo tučeni šlag i povežemo želatinom.
Složenac pripremamo tako da na biskvit od maka stavimo kremu od grožđa, pa biskvit od čokolade, kremu od sira, biskvit od maka, kremu od grožđa, biskvit od maka i na kraju prelijemo sa bijelom čokoladom koju smo miješali s brusnicama i dekoriramo.
Slatke kockice od maka i vanilije
Jaja istučemo zajedno sa šećerom sve dok ne dobijemo pjenastu smjesu. Dodamo mak i malo brašna pa stavimo peći na uljani papir oko 15 minuta na 190 C. Za kremu kuhamo žumanjke s mlijekom, dodamo aromu vanilije, vanilin šećer i na kraju želatinu. Kada se malo ohladi dodamo šlag u prahu pa izlijemo na biskvit od maka. Kada se ohladi nalijemo čokoladu koju smo otopili na maslacu. Stavimo u hladnjak da stisne pa dekoriramo karameliziranim bademom.
Čokoladne okruglice
Čokoladne kekse sameljemo, dodamo maslac i slatko vrhnje pa od njih oblikujemo okruglice koje punimo zapečenim lješnjacima. Otopimo bijelu čokoladu pa ju prelijemo kao dekoraciju na okruglice.