Kolač od kestena i čokolade

Damjan Draganić hks
Damjan Draganić
Rad sa natjecanja II kolo, KUP Čakovec
Kolakesten biskvit
Priprema

Istučemo bjelanjak u čvrsti snijeg pa dodamo žumanjke. Polako dodajemo med, kesten pire i rum. Smjesu istresemo u pleh i pečemo na 170°C.

Sastojci
500 g kesten pirea
6 bjelanjaka
2 žumanjka
3 žlice meda
1 žlica ruma
Krema od kestena
Priprema

Žumanjke izmiješamo sa obje vrste šećera i malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavimo da se kuha. Želatinu namočimo i ostavi o da nabubri. Kad mlijeko zakuha dodamo žumanjke i kuhamo na laganoj vatri. Dodamo kesten pire i namočenu želatinu te presipamo u drugu posudu i ostavimo da se ohladi. Vrhnje istučemo u šlag te mu dodamo ohlađenu kremu od kestena.

Sastojci
4 dl mlijeka
6 žumanjaka
100 g šećera
1 vanilin šećer
200 g kesten pirea
20 g želatine
500 g vrhnja za šlag
Mus od bijele čokolade
Priprema

Čokoladu rastopimo, istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg, vrhnje u čvrsti šlag, a žumanjke tučemo na pari sa šećerom. Kad se šećer otopi dodamo čokoladu, bjelanjke i na kraju šlag te sve dobro promiješamo.

Sastojci
200 g čokolade
200 g vrhnja za šlag
110 g šećera
4 žumanjka
4 bjelanjka
1 vanilin šećer
Rum (po želji)