Voćni složenac snova

Predrag Galjevski hks
Predrag Galjevski
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.
Voćni složenac snova
Priprema

U silikonski kalup nalijemo smjesu koju smo radili od koncentrata banana i parfe kreme. Kad se ohladi izvadimo iz kalupa i prelijemo sa otopljenim kakaom i uvaljamo u kakao. Otopimo čokoladu i uvaljamo u zapećene mljevene bademe i ukrasimo sa brusnicama. Torticu napravimo tako da biskvit ispečemo od sira, vrhnja i jaja sa brašnom i drugi dio tortice od čokolade , lješnjaka, brašna i jaja pečemo na foliji za pećenje – tanki biskvit. Kremu radimo od kruške koju smo mljeli i spojili sa parfeom , vrhnjem i malo želatine. Okruglice od lješnjaka radimo tako da biskvit sameljemo zajedno sa lješnjacima , dodamo maslac i oblikujemo . Ukrašavamo sa prstenima od čokolade.

Sastojci
100 g kruške
50 g koncentrata od banane
10 g kakaa
100 g badema
50 g oraha
200 g brašna
6 jaja
100 g parfe kreme
50 g slatkog vrhnja
100 g čokolade
1 dcl maslinovog ulja
20 g šećera
20 g brusnice