
Moderna pita
O brašna, šećera, margarina, jaja, korice limuna i pecilnog praška načiniti tijesto, te ga razvaljati. Izbockati vilicom i peći u pobrašnjenoj tepsiji. Jedan dio tijesta izrezati za gore. Pečeno tijesto ohladiti, premazati tanko mascarponeom . Crnu čokoladu rastopiti na pari , pomiješamo sa slatkim vrhnjem. U blenderu izmiksamo oguljene kruške i bananu, te sve sjedinimo u glatku kremu i premažemo preko prhkog tijesta premazanog mascarponeom. Ukrasiti drugim dijelom tijesta i ohladiti. Ukrasiti čokoladom i uz to servirati karamel umak.
Desert 2
Od jaja, šećera, brašna, lješnjaka, 3 žlice mlijeka i cimeta umutiti biskvit. Od žumanjaka, šećera i ostatka mlijeka kuhati kremu na pari s mahunom vanilije. Dodati tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu, Kremu podijelti u dva dijela. U jedan dio dodati pržene lješnjake i kakao, a u drugi izmiješati krušku koju smo ogulili, očistili od sjemenki i izmiksali u blenderu, te cimet. Na ohlađeni biskvit rasporediti kremu od lješnjaka, na nju kremu od kruške, lješnjake popržiti i karamelizirati.