Zlatni plodovi jeseni

Snježana Blažičko hks
Snježana Blažičko
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.
Moderna pita
Priprema

O brašna, šećera, margarina, jaja, korice limuna i pecilnog praška načiniti tijesto, te ga razvaljati. Izbockati vilicom i peći u pobrašnjenoj tepsiji. Jedan dio tijesta izrezati za gore. Pečeno tijesto ohladiti, premazati tanko mascarponeom . Crnu čokoladu rastopiti na pari , pomiješamo sa slatkim vrhnjem. U blenderu izmiksamo oguljene kruške i bananu, te sve sjedinimo u glatku kremu i premažemo preko prhkog tijesta premazanog mascarponeom. Ukrasiti drugim dijelom tijesta i ohladiti. Ukrasiti čokoladom i uz to servirati karamel umak.

Sastojci
0,15 kg brašna
0,8 kg šećera
0,10 kg margarina
1 jaje
malo pecilnog praška
naribana korica limuna
0,15 kg mascarponea
0,10 kg crne čokolade
slatko vrhnje
0,40 kg zrelih krušaka
½ zrele banane
Desert 2
Priprema

Od jaja, šećera, brašna, lješnjaka, 3 žlice mlijeka i cimeta umutiti biskvit. Od žumanjaka, šećera i ostatka mlijeka kuhati kremu na pari s mahunom vanilije. Dodati tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu, Kremu podijelti u dva dijela. U jedan dio dodati pržene lješnjake i kakao, a u drugi izmiješati krušku koju smo ogulili, očistili od sjemenki i izmiksali u blenderu, te cimet. Na ohlađeni biskvit rasporediti kremu od lješnjaka, na nju kremu od kruške, lješnjake popržiti i karamelizirati.

Sastojci
3 jaja
7 dkg šećera
5 dkg brašna
5 dkg lješnjaka
malo cimeta
4 žumanjka
2,5 dcl mlijeka
1 dkg šećera
1 želatina
2 dcl slatkog vrhnja
ribana korica limuna
4 dkg prženih mljevenih lješnjaka
5 dkg kakaa
štapić vanilije
malo cimeta
0,20 kruške
0,08 mascarponea
0,02 kg kakaa