
Mesno jelo 1
Od svinjskog buta narežemo odreske koje potučemo i začinimo. Proso kuhamo s pancetom. Na marinirani odrezak stavimo farsu od piletine, proso i crvenu papriku. Zarolamo i pečemo u foliji. Pred kraj pečenja roladu premažemo masom od bjelanjaka i parmezana, pospemo kus kusom i zapečemo.
Mesno jelo 2
Od svinjskog buta narežemo odreske, potučemo i začinimo. Mrkvu i tikvicu narežemo na rezance, začinimo i pomješamo s bjelanjkom. Dobivenim natjevom punimo odreske i pečemo u foliji.
Prilog 1
U kipuću slanu vodu stavimo maslac i lagano ukuhamo kukuruznu palentu. Kuhamo na laganoj vatri nekoliko minuta.
Prilog 2
Maslac otopimo i na njemu pirjamo povrće narezano na trakice. Začinimo i poslužimo.
Prilog 3
Rižu skuhamo u povrtnom temeljcu.
Umak od češnjaka
Na maslacu napravimo svjetlu zapršku i zalijemo vrhnjem za kuhanje. Dodamo usitnjeni češnjak i kuhamo na laganoj vatri.
Umak od vina
Sve sastojke pomiješamo i kuhamo na pari dok se ne zgusne.