
Morska priča
Glavno jelo 1
Pola filea orade sa kožom premažemo farsom , posložimo blitvu i bob, zarolamo i zamotamo u foliju, i kuhamo u ribljem temeljcu 10 min, serviramo sa pjenicom od limuna.
Pjenica od limuna
0,2 l bijelog vina, reduciramo na 1/3, žumanjak mutimo na pari, dodamo reduciramo vino , malo soka i korice od limuna.
Glavno jelo 2
Na četvrtinu filea orade bez kože stavimo mariniranu kozicu , zarolamo, pričvrstimo čačkalicama, kratko popržimo na maslinovom ulju, zalijemo temeljcem, vrhnjem, reduciramo i na kraju dodamo maslac i crnu ikru.
Glavno jelo 3
Na četvrtinu filea orade bez kože stavimo list blitve i farsu od ribe pomiješanu sa sjeckanim dagnjama koje smo marinirali u vinu. Zarolamo, zamotamo u aluminijsku foliju i pećemo 15 min na 170C. Serviramo sa pjenicom od mirisne soli.
Pjenica od mirisne soli
Bjelanjak tučemo sa soli i ružmarinom, zapećemo u pećnici 5 min.
Prilog 1
Prosenu kašu pržimo na maslinovom ulju sa češnjakom, zalijemo ribljim temeljcem i na kraju dodamo pržene sjemenke suncokreta, sezama i parmezan. Korjenasto povrće narežemo na sitne kockice i kratko sotiramo na maslinovom ulju. Patliđan režemo na kolutove i kratko popržimo. Naizmjenično slažemo sloj sotiranog povrća, patliđana i prosene kaše. Jelo garnirati kuhanom mrkvom, brokulom, maslinama punjenim ribljom farsom i crnom ikrom u tempuri, jedrima od parmezana.
Umak – riblje kosti pržimo 15 min na 200C u pećnici. Kosti stavimo u lonac, zalijemo vinom i ribljim temeljcem, dodamo korjenasto povrće i pire rajčicu. Kad je kuhano procijedimo i reduciramo do željene gustoće.
Prilog 2
Na maslinovom ulju lagano ispržiti češnjak, dodati blitvu. prokuhati u temeljcu. Na kraju dodati suncokretove sjemenke i prženi sezam.