
Mesno jelo 1
Svinjsku pisanicu očistiti od žilica, prerezati, potucati i napuniti pirjanim lukom, šampinjonima, hamburgerom i gaudom te poredati porilk i mrkvu. Zarolati i peći na maslacu.
Mesno jelo 2
Svinjsku pisanicu prerezati, potucati, posoliti, popapriti te puniti dimsijem i gaudom, bućinim sjemenkama, pinjolima, paprikom i tikvicom, zarolati i peči. Pečeno posložiti na tikvice i paprike.
Prilog 1
Na maslacu popržiti sitno kosani crveni luk, dodati na kockice izrezanu papriku i tikvice, te sve začiniti.
Prilog 2
Brašno razmutiti sa žumanjcima i kiselim vrhnjem u glatko ujednačeno tijesto, posolimo, dodamo sir i čvrsto ulupanu pjenu od bjelanjaka. Masu izliti u kalup koji smo prethodno namazali maslacem i posuli krušnim mrvicama. Kuhati u vodi poklopljeno 20 min.
Umak
Na jednom dijelu maslaca popržiti sitno kosani luk, dodati na listiće izrezane gljive te lagano pirjati. Od preostalog maslaca i brašna napraviti zapršku, razrjediti temeljcem te lagano kuhati dok se umak ne zgusne. Sjedinit zajedno sa gljivama.