Roladice od svinjetine

Marko Jovanović hks
Marko Jovanović
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.
Rolada 1
Priprema

Buču očistimo od kore, narežemo, izdinstamo, propasiramo i umiješamo jaje. Meso narežemo, izlupamo, začinimo, dodamo pire od buče, omotamo roladu, vežemo koncem i dinstamo. Narežemo i poslužimo.

Sastojci
600 g svinjskog buta
200 g buče
10 g soli
1 dcl ulja
6 g papra
1 jaje
Rolada 2
Priprema

Blitvu očistimo, operemo i sameljemo sa pilećim fileom. Narežemo pancetu, postavimo na aluminijsku foliju , a na to posložimo odreske svinjskog buta i mljeveni pileći file sa blitvom, začinimo, omotamo i ispečemo. Narežemo i poslužimo.

Sastojci
500 g svinjskog buta
300 g pilećeg filea
150 g pancete
100 g blitve
10 g soli
6 g papra
1 dcl ulja
Rolada 3
Priprema

Svinjski but narežemo na trakice od kojih napravimo pletenice , mariniramo u maslinovom ulju sa mješavinom začinskog bilja. Ispečemo na roštilju i serviramo.

Sastojci
500 g svinjskog buta
6 g mješavine začinskog bilja
7 g soli
2 dcl malinovog ulja
Prilog 1
Priprema

Ječam namočimo i skuhamo. Na maslinovom ulju popržimo pancetu, dodamo češnjak i izrezane gljive , začinimo, dodamo ječam a pri kraju peršin, maslac i sir. Postavimo u obliku suze i poslužimo.

Sastojci
560 g ječma
300 g gljiva
50 g pancete
0,25 dcl maslinovog ulja
6 g češnjaka
4 g peršina
10 g soli
5 g papra
20 g sira parmezana
20 g maslaca
Prilog 2
Priprema

Tikvice narežemo na ploške , ispečemo na roštilju, začinimo i poslužimo.

Sastojci
600 g tikvica
8 g soli
0,5 dcl ulja
Umak
Priprema

Umak koji je ostao od pečenja reduciramo sa crnim vinom.

Sastojci
3 dcl crnog vina
3 dcl umaka od pečenja