
Gnijezdo od mrkve i tikvice
Mrkvu i tikvice narežemo na rezance pomoću šiljila za povrće. Naglo popržimo na vrućem maslinovom ulju i začinimo.
Umak 1
U tavici pirjajte sitne kockice ljutike u 300 ml polusuhog vina i reducirajte do količine od 50 ml. U reducirano vino umiješajte malo po malo kockica maslaca.
Umak 2
Vrhnje ugrijemo, dodamo špinat i umutimo ribani kozji sir.
Dvobojna granatirana palenta sa punjenjem od rajčice
Zavrijemo temeljac sa maslacem. Umiješamo palentu i kratko kuhamo. Ulijemo u male kalupe polovicu palente. U drugu polovicu umiješamo sok od cikle pa dolijemo u kalupe. Ohladimo i izdubimo sredinu. Punimo smjesom od pelata koje smo propirjali na luku i maslinovom ulju. Pospemo ribanim sirom i gratiniramo 10 min na 180C.
Pinkleci sa mini rajčicom i camembertom
Listove za savijače narežemo na jednake kvadratne oblike. Premažemo omekšalim maslacem i stavimo u kalup za mini muffine. Camembert otopimo u vrhnju za šlag i ohladimo. Na tijesto položimo polovicu rajčice i zalijemo žlicom umaka od rajčice. Spojimo rubove tijesta i svežemo u pinklec. Pečemo 10 min na 180C.
Rolada od svinjskog buta sa sušenim jezikom
Meso buta narežemo na velike odreske, potučemo , na njih položimo tanke šnite pršuta. Jezik skuhamo, očistimo od pokožice i žilavih dijelova i sameljemo u multipraktiku sa kruhom umočenim u mlijeko , omekšalom polovicom maslaca i jajem. Tu smjesu premažemo preko pršuta. Rolamo , premažemo kosanim ružmarinom pomiješanim sa drugom polovicom maslaca i zavežemo kuhinjskom špagom. Stavimo u vrećicu za pečenje, dodamo vina, zavarimo vrećicu i pečemo na 150C sat vremena.
Svinjski but u duplom omotaču
Zamijesimo tijesto od brašna, kvasca, mlijeka , šećera, soli, polovice žutanjaka i polovice maslaca. Stavimo preko noći dizati u hladnjak. Drugi dan umiješamo drugu polovicu izmiksanih žutanjaka i maslaca. Ostavimo da se diže na hladnom.
Šampinjone i bukovače narežemo i prijamo na polovici maslaca i luku dok ne ispuste svu tekućinu, začinimo sa soli i paprom. Stavimo u blender i napravimo pastu.
Listove kelja očistimo od tvrdih žilica i blanširamo.
Svinjski but narežemo na trake debele 3×3 cm, osolimo i popaprimo. Naglo popržimo sa svih strana na drugoj polovici maslaca. Maknemo da se ohladi. Obložimo tankim slojem mljevenog sušenog mesa i listovima blanširanog kelja. Brioš tijesto razvaljamo , narežemo na pravokutnike , premažemo pastom od gljiva i na to položimo meso sa keljom. Preklopimo, premažemo jajem. Pečemo na 175C, 45 min.