Hladno predjelo od piletine

Slađana Herman hks
Slađana Herman
Rad sa natjecanja HKK „Medeno srce Zagreba“ 2011. godine
Dimljena piletina
Priprema

Dimljenu piletinu prokuhamo, stavimo u multipraktik, dodamo otopljeni maslac, vrhnje, konjak i želatinu. Dio odvojimo i pomiješamo s blanširanim i pasiranim špinatom i svježim češnjakom. Listove kelja blanširamo pa na njih položimo dio dobivene pjenice i ovčji sir. Složimo sve u kalup i obložimo sa mrkvom i ostalom pjenicom.

Sastojci
500 g dimljena piletina
100 g špinat
50 g kelj, svježi
50 g mrkva
100 g ovčji sir, tvrdi
4 listića želatina
200 ml vrhnje za kuhanje
0,03 l konjak
100 g maslac
češnjak
Čudo od sira
Priprema

Od svježeg sira, špinata i sjemenki suncokreta napravimo omotač. Dodamo Mascarpone i pomješamo sa želatinom. U kalup slažemo dimsi i kravlji sir koji smo pomješali sa češnjakom i mljevenom crvenom paprikom, maslinama, kaparima, mrkvom i mahunama. Prelijemo Mascarponeom.

Sastojci
300 g mascarpone sir
50 g dimsi sir
300 g svježi kravlji sir
100 g masline
30 g kapare
50 g mrkva
50 g mahune
50 g sjemenke suncokreta
100 g špinat
5 listića želatina
2 režnja češnjak
10 g crvena paprika, mljevena
Terina od piletine
Priprema

Od brašna, jaja, maslaca i soli zamijesimo tijesto kojim obložimo kalup. Pileći karabatak grubo sameljemo, a prsa i gušćju jetru narežemo na trake. Na tijesto naizmjenično slažemo sve sastojke. Sve obložimo tijestom i pečemo 50 minuta na 170 C. Kad se ohladi zalijemo aspikom od dimljene piletine.

Sastojci
200 g pileći karabatak
150 g pileća prsa
100 g gušćja jetra
30 g pistacije
30 g šparoge
30 g bundeva
300 g brašno
80 g maslac
2 kom jaja
0,03 l konjak
Predjelo 4
Priprema

Od ostataka piletine i gušćje jetre napravimo farsu koju premažemo preko kože koju smo skinuli s pilećih prsa. Dodamo mahunu i blitvu pa zarolamo i pečemo u foliji 10 minuta. Maknemo foliju i pečemo dodatnih 10 minuta na 180 C.