
Dimljena piletina
Dimljenu piletinu prokuhamo, stavimo u multipraktik, dodamo otopljeni maslac, vrhnje, konjak i želatinu. Dio odvojimo i pomiješamo s blanširanim i pasiranim špinatom i svježim češnjakom. Listove kelja blanširamo pa na njih položimo dio dobivene pjenice i ovčji sir. Složimo sve u kalup i obložimo sa mrkvom i ostalom pjenicom.
Čudo od sira
Od svježeg sira, špinata i sjemenki suncokreta napravimo omotač. Dodamo Mascarpone i pomješamo sa želatinom. U kalup slažemo dimsi i kravlji sir koji smo pomješali sa češnjakom i mljevenom crvenom paprikom, maslinama, kaparima, mrkvom i mahunama. Prelijemo Mascarponeom.
Terina od piletine
Od brašna, jaja, maslaca i soli zamijesimo tijesto kojim obložimo kalup. Pileći karabatak grubo sameljemo, a prsa i gušćju jetru narežemo na trake. Na tijesto naizmjenično slažemo sve sastojke. Sve obložimo tijestom i pečemo 50 minuta na 170 C. Kad se ohladi zalijemo aspikom od dimljene piletine.
Predjelo 4
Od ostataka piletine i gušćje jetre napravimo farsu koju premažemo preko kože koju smo skinuli s pilećih prsa. Dodamo mahunu i blitvu pa zarolamo i pečemo u foliji 10 minuta. Maknemo foliju i pečemo dodatnih 10 minuta na 180 C.