
Glavno jelo
Od jednog dijela puretine načiniti odreske, potucati ih, posložiti te premazati topljenim sirom, paprikom koju smo prethodno opekli i ogulili te narezali na trakice, te mozzarellom i pireom od špinata koji smo začinili bijelim lukom i solju. Sve zajedno srolati i peći u foliji. Hladno ukrasiti listovima blanširanog porilka.
Drugi dio: buću oguliti, očistiti od sjemenka, narezat na kocke i kuhati , te propasirat. Dodati želatine te ostaviti da se stegne. Puretinu narezati na kockice, popirjati na luku, začiniti, rashladiti te samljeti u multipraktiku. dodati slatko vrhnje i želatinu. Meso puniti u kalup u koji smo prethodno stavili želirani pire od buće. Na to dodamo blanširane listove kelja te brokulu.
Grah skuhati : bijeli grah propasiramo, začinimo i dodamo slatko vrhnje i želatinu. Crveni složimo naterinu načinjenu od bijelog.
Umak: vrhnje razrijediti, začinit, dodati sitno kosani vlasac.
Uz to servirati listove matičnjaka i ukras od tijesta.
Predjelo
Puretinu mariniramo u bijelom vinu sa mrkvom, pistacijom, češnjakom i lukom.
Pustimo da odleži 24h. Stavimo puretinu i povrće posebno. Oblažemo kalup sa svinjskom mašću, te punimo dobivenu smjesu od mesa i povrća koju smo povezali s jajima.
Od povrća i kosti napravimo temeljac i dodamo želatinu. Želiramo.
Džem od cikle
Sve navedene sastojke zajedno kuhati. Tek kad voda ispari protisnemo u kašu.
Žele
Napravimo kašu od malina, a posebno sirup koji dobijemo od 400 g vode i 200 g šećera, te dobijemo rastopljenu želatinu i ohladimo.
Brioš režemo na prutiće te ga prepećemo na roštilju.