Jesenski gospodin kunić

Snježana Blažičko hks
Snježana Blažičko
Rad sa natjecanja “Zlatni grozd Međimurja” u Čakovcu.
Jesenski gospodin kunić
Priprema

Iskoštenog kunića staviti u marinadu . Jetrica u mlijeko. Jedan dio mariniranih leđa potucamo, posolimo, popaprimo , te punimo nadjevom koji smo načinili tako što smo jetrica izrezali na manje komade i popirjali na luku. Za to vrijeme smo žemljice namočili u mlijeko , istisnuli ih i dodali jetrici, te popirjali. Pirjanu jetricu zajedno sa svim dodacima samljeti u blenderu . Samljevenoj masi dodati jaje i kuhani grašak, sve začiniti i izmješati te puniti. Meso kunića zarolati, obložiti hamburgerom, te zamotati u foliju i peći u pećnici dok središte hrane ubodnog termometra ne postigne temperaturu od 75C. Mrkvu skuhamo, propasiramo, te dodamo želatine. Želirano režemo na trake i stavljamo u kalup. Listove kelja blanširamo. Meso kunića izrežemo na kockice , pirjamo na luku, začinimo, rashladimo i sameljemo u multipraktiku , propasiramo, dodamo slatko vrhnje i otopljenu želatinu. Meso punimo u kalup i umećemo blanširane listove kelja i žele od mrkve.
Prokulicu i baby mrkvu skuhamo te hladno želiramo. Od tijesta načinimo listove i priložimo uz predjelo . Ukrasimo želiranom salatom.
Umak – vrhnje, majoneza, kiseli krastavac.

Sastojci
1,20 kg mesa kunića (iskoštenih leđa)
0,05 kg crvenog luka
0,20 kg jetrice od kunića
0,08 kg graška
0,10 kg hamburgera
2 žemljice
1 jaje
0,03 kg maslaca
0,2 dcl slatkog vrhnja
0,10 dkg baby mrkve
0,14 kg prokulica
salata
želatina