
Šarena pašteta
Puretinu skuhamo, ohladimo i razradimo u multipraktiku uz dodatak maslaca, konjaka i začina. Masu protisnemo kroz fino sito i lagano umješamo tučeno vrhnje. Masu podijelimo na 2 dijela. U 1. dio umiješamo pire od brokule. Trokutasti kalup obložimo žutom mrkvom, punimo do pola, zatim stavimo rolicu od puretine i blitve, napunimo do vrha i ostavimo da se hladi. Tikvice i mrkvu blanširamo i narežemo na tanke trake, te ih naizmjenično slažemo na foliju. Foliju uložimo u polu-okrugli kalup i punimo ga do pola bazom od puretine uz dodatak kurkume i vlasca, zatim uronimo masu iz trokutastog kalupa i dopunimo polu -okrugli kalup do vrha. Ostavimo da se stegne.
Pureća rolada
Od jednog dijela puretine napravimo tanke odreske , začinimo ih, mariniramo konjakom. Od ostatka mesa napravimo pjenice, dodamo slatko vrhnje, začine, limunov sok, 2 bjelanjka, to sve protisnemo kroz sito i razdjelimo u 2 dijela. U 1. dio umješamo pire od brokule, a u 2. dio bučine sjemenke. Odreske položimo na foliju, premažemo nadjevom od brokule, na to stavimo listove alge, i potom nadjev sa sjemenkama. Čvrsto zarolamo i kuhamo na pari.
Zelena rolada
Od jaja, brašna i špinata ispeći biskvit. Izraditi sir, premazati biskvit, posipati povrće, naribati dimljeni sir i zarolati u roladu.
Dekoracija – lučica, mrkva, mini rajčica i grah, listić salate.
Umak od naranče
Rastopimo šećer, dolijemo sok od naranče i iskuhavamo do željene gustoće.