Hladna plata od puretine

Rozalija Neralić hks
Rozalija Neralić
Rad sa natjecanja “Zlatna dunja” u Kutini 2011.
Šarena pašteta
Priprema

Puretinu skuhamo, ohladimo i razradimo u multipraktiku uz dodatak maslaca, konjaka i začina. Masu protisnemo kroz fino sito i lagano umješamo tučeno vrhnje. Masu podijelimo na 2 dijela. U 1. dio umiješamo pire od brokule. Trokutasti kalup obložimo žutom mrkvom, punimo do pola, zatim stavimo rolicu od puretine i blitve, napunimo do vrha i ostavimo da se hladi. Tikvice i mrkvu blanširamo i narežemo na tanke trake, te ih naizmjenično slažemo na foliju. Foliju uložimo u polu-okrugli kalup i punimo ga do pola bazom od puretine uz dodatak kurkume i vlasca, zatim uronimo masu iz trokutastog kalupa i dopunimo polu -okrugli kalup do vrha. Ostavimo da se stegne.

Sastojci
900 g purećih prsa
1 l pilećeg temeljca
vlasac, kopar, timijan
0,03 l konjaka
0,15 l slatkog vrhnja
150 g maslaca
100 g tikvica
200 g mrkve
malo kurkume i tabasca
100 g žute mrkve
2 lista blitve
masline
krem sir izrađen sa crvenom sitnom mljevenom paprikom
Pureća rolada
Priprema

Od jednog dijela puretine napravimo tanke odreske , začinimo ih, mariniramo konjakom. Od ostatka mesa napravimo pjenice, dodamo slatko vrhnje, začine, limunov sok, 2 bjelanjka, to sve protisnemo kroz sito i razdjelimo u 2 dijela. U 1. dio umješamo pire od brokule, a u 2. dio bučine sjemenke. Odreske položimo na foliju, premažemo nadjevom od brokule, na to stavimo listove alge, i potom nadjev sa sjemenkama. Čvrsto zarolamo i kuhamo na pari.

Sastojci
500 g purećih prsa
2 dcl slatkog vrhnja
100 g pirea od brokule
mažuran, timijan, ružmarin
limunov sok
češnjak, sjemenke buče
3 lista suhe alge
malo konjaka
2 bjelanjka
Zelena rolada
Priprema

Od jaja, brašna i špinata ispeći biskvit. Izraditi sir, premazati biskvit, posipati povrće, naribati dimljeni sir i zarolati u roladu.
Dekoracija – lučica, mrkva, mini rajčica i grah, listić salate.

Sastojci
4 jaja
4 žlice oštrog brašna
1 p.p.
5 žlica sjeckanog špinata
200 g ABC krem sira
100 g kiselog vrhnja
sol, papar
200 grama miks povrća
100 g dimljenog kravljeg sira
Umak od naranče
Priprema

Rastopimo šećer, dolijemo sok od naranče i iskuhavamo do željene gustoće.

Sastojci
100 g šećera
sok od 2 naranče