Rolada s tartufima

Restoran "Mediteran" hks
Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag
Rolada s tartufima
Priprema

Maslac ugrijati pa mu dodati šećer i napraviti svijetli karamel. Maknuti s vatre te u karamel dodati crne tartufe koje smo prethodno očistili i narezali na listiće. U međuvremenu razvući kore tijesta pa ih pokapati uljem i premazati smjesom sira u koji smo dodali jaja, sol i lagano ohlađene karamelizirane crne tartufe. Oblikovati roladu.

U prigodnu posudu koju smo prethodno nauljili, kako se rolada ne bi lijepila, posložiti rolade i peći na 180 C kroz 10-ak minuta.

Od vrhnja za kuhanje i na listiće narezanih bijelih tartufa te ulja od tartufa kuhanjem pripremiti svijetli umak koji se poslužuje uz roladu.

Servirati toplo.

Sastojci
0,05 kg vučeno tijesto
0,065 kg svježi sir – skuta
0,007 kg tartufi, crni
0,003 kg tartufi, bijeli
0,035 l vrhnje za kuhanje
0,001 l ulje tartufa
0,012 kg maslac
0,001 kg sol
3 kom jaja
0,012 l ulje, biljno
0,012 kg šećer