Veselo tijesto

Grozdana Bohorč hks
Grozdana Bohorč
Rad sa natjecanja Državnog prvenstva kuhara 2009. U kategoriji „Meni od 4 slijeda“ natjecatelji su imali 90 minuta da od zadanih namirnica osmisle juhu, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a onda isto i pripreme u zadanom vremenu.
Veselo tijesto
Priprema

Skuhamo krumpir pa zamijesimo tijesto od brašna, krumpira, jaja, krušnih mrvica, maslaca, muškatnog oraščića i soli. Oblikujemo i punimo ga blanširanim miješanim povrćem i Gauda sirom. Uvaljamo u sezam te pržimo u dubokoj masnoći. U drugi dio krumpirovog tijesta umiješamo blanširano povrće i punimo sa svježim sirom. Kuhamo u slanoj vodi. Rikolu popržimo.

Podlogu napravimo od češnjaka, maslinovog ulja, rajčice, poriluka i đumbira.

Sastojci
150 g brašno, pšenično, glatko
3 kom jaje
600 g krumpir
50 g maslac
2 žlice krušne mrvice
150 g sezam
300 g miješano povrće (grašak, kukuruz, mrkva)
50 g svježi sir
50 g sir Gauda
100 g rikola
50 g češnjak
2 kom rajčica
1 kom poriluk
1 kom đumbir
1 kom paprika, žuta