Okupilo se 12 učenika iz 7 škola diljem zemlje:
- Srednja strukovna škola Vinkovci
- Poljoprivredno-prehrambena škola Požega
- Strukovna škola Đurđevac
- Industrijsko-obrtnička škola Slatina
- Obrtnička škola Koprivnica
- Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar
- Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača
Uz učenike, u natjecanju je sudjelovala i kategorija profesionalaca, u kojoj su se natjecali iskusni kuhari.
Ivan Šimara, učenik Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zasluženo je osvojio prvo mjesto u kategoriji učenika.
Dok je u kategoriji profesionalaca, prvo mjesto odnio Nikola Šegan iz Bistroa & Caffea “INfinity” Virovitica.
Na otvorenju natjecanja prisustvovao je i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Erich Glavica. Istaknuo je kako je iznimno sretan što se ovo natjecanje održava u Hrvatskoj te naglasio potencijal wok kuhinje u našoj zemlji. "Wok kuhinja je jedan od načina kuhanja koji čuva svježinu namirnica i potiče kreativnost u pripremi jela", dodao je.
Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Nikoline Lončar, poznate hrvatske kuharice, Branka Takača, promotora Podravke, i Branka Ognjenovića, člana HKS-a, imalo je izazovan zadatak ocjenjivanja jela. Predsjednik povjerenstva, Branko Ognjenović, istaknuo je važnost poticanja mladih na razvoj kreativnosti i usavršavanje kulinarskih vještina. "Svako natjecanje prilika je za učenje i napredovanje, te smo svakom sudioniku pružili povratne informacije kako bi mogli unaprijediti svoje kulinarske vještine", rekao je.
Ovo prvo državno natjecanje u prigotovljavanju jela u wok-u pokazalo je kako mladi kuhari posjeduju iznimnu strast i talent te su spremni pokazati svoje kulinarske vještine na najvišoj razini. Hrvatski kuharski savez podržava ovakva natjecanja koja potiču inovativnost i kreativnost u kuhinji te će nastaviti poticati mlade talente diljem zemlje.
Osim toga, natjecanja poput ovog pružaju priliku za razmjenu iskustava i uspostavljanje suradnje među školama i profesionalcima u kuharstvu. Nadamo se da će ovo natjecanje postati tradicija te da će inspirirati buduće generacije kuhara da istraže nove kulinarske mogućnosti i nastave njegovati bogatu gastronomsku baštinu Hrvatske.