Potpredsjednica Hrvatskog Kuharskog Saveza, Sandra Jadek, održala je zanimljiv Masterclass pod nazivom "Tradicionalni Okusi u Modernom Slastičarstvu". Sandra je demonstrirala kako se tradicionalni okusi mogu prenijeti u suvremene slastičarske kreacije, istovremeno poštujući autentičnost i bogatstvo naslijeđa. Njezine inovativne tehnike i kreativni pristupi pokazali su kako se stoljetna tradicija može spojiti s suvremenim estetskim i gastronomskim zahtjevima."Duboko ukorijenjeni u tradiciju, ali otvoreni za inovacije - to je ključni princip koji treba usvojiti u suvremenom slastičarstvu", istaknula je Jadek. "Naša bogata kulturna baština pruža nam beskrajne mogućnosti za istraživanje i eksperimentiranje, omogućujući nam da stvaramo slastice koje su ne samo ukusne, već i nositelji priča i identiteta."
Dražen Šafar, predsjednik Udruge Kuhara i Slastičara Grada Slatine, također je doprinio ovom važnom dijalogu kao panelist u raspravi "Čuvanje Naslijeđa ili Eksperimentiranje: Kako Balansirati Između Tradicionalnih i Modernih Tokova u Ugostiteljstvu". Šafar je naglasio važnost poštovanja tradicije, ali i otvorenost za promjene koje donosi moderno doba. "Ugostiteljstvo je dinamična industrija koja se neprestano razvija", rekao je Šafar. "Ključno je pronaći ravnotežu između čuvanja naslijeđa i prilagodbe novim trendovima kako bismo ostali relevantni i konkurentni na tržištu."
Ovi inspirativni govori i diskusije na F&B Innovations ne samo da su istaknuli talent i stručnost članova Hrvatskog kuharskog saveza, već su i podsjetili na važnost očuvanja tradicije, dok istovremeno otvaraju vrata novim idejama i inovacijama.