
Predsjednici kulinarskih udruga iz 32 europske zemlje sastalo se u Beogradu 10. listopada, 2025.
Cijeli vikend, u organizaciji Kulinarske federacije Srbije, bio je ispunjen raznim predavanjima, radionicama i panelima gdje su šefovi kuhinja, kulinarski stručnjaci i predsjednici kulinarskih udruga izmjenjivali iskustva i znanja te diskutirali o novim trendovima u kulinarstvu.
Sastankom su predsjedali Ragnar Fridriksson (izvršni direktor WORLDCHEFS-a), George Damianou (direktor za Južnu Europu), Neil Thompson (direktor za Sjevernu Europu) i Mike P. Pansi (direktor za Centralnu Europu).
Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Erich Glavica, iznio je izvještaj o WORLDCHEFS natjecanju koje je nedavno održano u Zagrebu. Croatian Culinary Cup je ujedinio 17 zemalja, dvjestotinjak kuhara i slastičara u četiri dana. Tijekom svih dana natjecanja osjećalo se uzbuđenje i adrenalin, ali i stručnost i fokus. Zbog svega toga natjecanje u Zagrebu je rezultiralo odličnim "tanjurima", a s time i velikim brojem nagrada.
Među njima je bio i jako uspješan tim iz Srbije pa je chef Glavica iskoristio ovaj trenutak kuharskog zajedništva i uručio trofej mladom timu - Mateji Taubner, Đuri Tintoru i Timotiju Saviću, koji su se na Croatian Culinary Cupu natjecali timski i osvojili broncu.
Trofej svog rumunjskog tima je preuzeo chef Cezar Munteanu, a posebno priznanje uručeno je u ime Hrvatskog kuharskog saveza i chefu Zoranu Miškoviću za izniman trud i napor u organizaciji više nego uspješnog kongresa u Beogradu.
Ovakvi kongresi od iznimne su važnosti u povezivanju svih udruga i federacija koje djeluju u sklopu WORLDCHEFS-a jer takvom sinergijom stvaraju se nove ideje i suradnje te se lakše dolazi do rješenja svakodnevnih izazova, ne samo u kuhinjama nego i u udrugama.
Snaga bijelih bluza leži u tome da među kuharima nema granica i da smo svi dio velike kulinarske obitelji WORLDCHEFS-a.